Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velká předpověď počasí: Budou Vánoce bílé, nebo na blátě?

Černé Hoře řádili už o víkendu na pekáči a sáňkách Alžbětka (4) s Matýskem (3) a tatínkem Radimem. Na Vánoce má ale přijít obleva.
Černé Hoře řádili už o víkendu na pekáči a sáňkách Alžbětka (4) s Matýskem (3) a tatínkem Radimem. Na Vánoce má ale přijít obleva.  (Autor: Blesk – Jitka Pecharová)
Autor: wer - 
2. prosince 2013
07:02

Do Vánoc mrazivo, dokonce i bílo a na svátky přijde jako obvykle obleva... Sněhové vločky by měly Česko zasypat zase až před Silvestrem.

Do konce pracovního týdne nás čeká inverze, o víkendu by měl republiku zasypat sníh. Do Vánoc ale nevydrží. „Z měsíčního výhledu počasí, úspěšnost předpovědi je 65 %, to vypadá, že Vánoce budou v nížinách na blátě s teplotami nad bodem mrazu,“ předpovídá meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu. Bílé peřiny se dočkáme až po rozbalení dárků. „Ochlazení a sníh přinese až konec roku, sněhové přeháňky by měly být na většině území,“ dodává Honsová.

Měsíční předpověď

1. až 10. prosince
Zpočátku období zataženo a mlhavo, ojediněle mrholení, místy polojasno. Postupně oblačno, místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Noční teploty 1 až –7 °C, denní 0 až 6 °C, koncem období 0 až –5 °C.

11. až 20. prosince
Zataženo a mlhavo, ojediněle mrznoucí mlhy nebo mrholení. Postupně místy sněžení nebo sněhové přeháňky, v nížinách srážky smíšené. Noční teploty 1 až –6 °C, zpočátku i –8 °C, denní 5 až –2 °C.

21. až 31. prosince
V první polovině období oblačno, občas sněžení, v nížinách déšť se sněhem nebo déšť. Postupně sněhové přeháňky na většině území. Noční teploty 0 až –6 °C, denní 4 až –3 °C.

strnad86 ( 4. prosince 2013 12:15 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

korejs ( 2. prosince 2013 11:49 )

Tak pozor...předpověď jim vyšla vždycky.....jen datum neseděl

hasmen ( 2. prosince 2013 08:43 )

meteoroložka Dagmar Honsová

Zobrazit celou diskusi