Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Předpověď počasí: Zima bude až v půlce prosince, ale ne dlouho!

Zima bude od půlky prosince
Zima bude od půlky prosince  (Autor: Foto Blesk - Mária Rušinová)
Autor: shp - 
16. listopadu 2013
21:26

Výraznější ochlazení, které ale dlouho nevydrží - takové počasí předpokládají meteorologové pro první polovinu prosince. V následujících čtyřech týdnech budou podle nich teploty zhruba takové, jaké jsou koncem listopadu a počátkem prosince obvyklé.

I srážky budou v období od 18. listopadu do 15. prosince průměrné. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Počasí se vrátí do normálu

Po teplotně nadprůměrné druhé polovině října a začátku listopadu se počasí podle meteorologů dostalo do normálu. Od konce října byl na nejstarší české stanici Klementinum, která měří od roku 1775, překonán rekord už čtyřikrát.

Teploty od čtyř stupňů do šesti

V týdnu od pondělí 18. listopadu se budou denní teploty pohybovat od čtyř do šesti stupňů Celsia, noční pak kolem nuly. V dalších dvou týdnech se mírně ochladí. Až v týdnu od 9. prosince může během dne mrznout, teploty budou v rozmezí od minus jednoho stupně do pěti stupňů Celsia. V noci pak klesnou na minus jeden stupeň až minus pět stupňů Celsia.

strnad86 ( 4. prosince 2013 12:19 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

Zobrazit celou diskusi