Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pozitivní předpověď: V listopadu budou nadprůměrné teploty!

V listopadu nás čeká pěkné počasí s nadprůměrnými teplotami a bez dešťů
V listopadu nás čeká pěkné počasí s nadprůměrnými teplotami a bez dešťů  (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp, ČTK - 
26. října 2013
16:13

Příští týden se ochladí, většina listopadu by ale měla být teplotně nadprůměrná. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ani podzimní plískanice by neměly být nijak vydatné, příští týden bude dokonce na srážky spíš chudý.

„I přes ochlazení, které očekáváme v týdnu od 28. října do 3. listopadu, bude tento týden na hranici mezi teplotně normálními a nadnormálními hodnotami,“ uvedl František Šopko z ČHMÚ.

Ochladí se, ale teploty opět porostou

Z pondělních až 21 stupňů spadne rtuť v úterý na 11 až 15 stupňů Celsia. Do konce pracovního týdne pak budou denní maxima jen kolem osmi až 12 stupňů C, v noci může i mrznout. Na konci týdne se ale opět začne oteplovat.

A opět nadprůměrné teploty

Ani týden od 4. listopadu by neměl přinést typické "dušičkové" počasí. Teploty budou spíš nadprůměrné, může být až kolem 13 stupňů, srážek bude proto toto období obvyklé množství.

Pršet moc nebude

Podobné maximální teploty se udrží i v polovině měsíce, v noci už ale může přijít mráz. Ani srážky by neměly být nijak vydatné. Obvyklé listopadové počasí čekají meteorologové v týdnu od 18. do 24. listopadu. Přes den bude zhruba kolem šesti stupňů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi