Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Deštníky do ruky, podzim je tu! Jaké počasí nás čeká tento týden?

Na Česko se přihnala studená fronta, dešťové přeháňky nás budou provázet i v průběhu týdne
Na Česko se přihnala studená fronta, dešťové přeháňky nás budou provázet i v průběhu týdne  (Autor: archiv Blesku, reprofoto meteopress.cz)
Autor: simao - 
9. září 2013
10:50

Po slunečném víkendu přišla studená sprcha. V noci z neděle na pondělí dorazila nad území Česka studená fronta, která přinesla řadu dešťových přeháněk a ochlazení. A lidé opět museli vytáhnout deštníky. Neodkládejte je, pršet bude i nadále.

Zatímco začátek pracovního týdne přinesl nepříjemnou změnu v počasí, o víkendu jsme si ještě užili babího léta i poměrně vysokých denních teplot. "Nejvyšší odpolední teploty se zastavily i přes 26 °C – nejtepleji bylo v Doksanech 27,5 °C, v Praze-Libuši 26,2 °C, v Českých Budějovicích 26,2 °C a v Plzni 26,5 °C. Druhý zářijový týden přinese ochlazování - nejvyšší odpolední teploty se budou zastavovat nejčastěji do 20 °C a na obloze bude převládat velká oblačnost s občasným deštěm nebo přeháňkami," vyhodnotila pro Blesk.cz uplynulý slunný víkend meteoroložka Dagmar Honsová. A zároveň potvrdila, že výhled na následující dny již tak optimistický není.

Podzim se totiž důrazně přihlásil o slovo, v noci na pondělí dorazilo ochlazení. "V pondělí bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky. Odpoledne od západu ustávání srážek. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 16 až 20 °C, na východě bude až 22 °C," řekla Blesku Honsová.

Přeháněk se jen tak nezbavíme...

"V úterý bude zpočátku dne jasno až polojasno, postupně bude docházet k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, občas očekáváme déšť nebo přeháňky. Úterní ráno bude nejchladnější z celého týdne – v minimech naměříme jen 9 až 5 °C, odpolední teploty vystoupí na 15 až 19 °C, na východě až k 21°C," pokračuje Honsová ve své předpovědi.

"Ve středu a ve čtvrtek bude převládat velká oblačnost, občas déšť nebo přeháňky. Noční teploty budou ve středu klesat k 11 až 7 °C, ve čtvrtek naměříme 13 až 9 °C. Denní teploty se zastaví na 15 až 20 °C. V pátek bude přechodně oblačnosti méně - oblačno až polojasno, místy přeháňky. Noční teploty se zastaví na 12 až 8 °C, odpolední vystoupí na 14 až 18 °C. Výraznější změnu v charakteru počasí nepřinese zřejmě ani víkend," dodává Honsová.

Srážkový stav v pondělí v 6:00 podle radaru Meteopressu. Po slunečném víkendu přišlo znatelné ochlazení Srážkový stav v pondělí v 6:00 podle radaru Meteopressu. Po slunečném víkendu přišlo znatelné ochlazení | Reprofoto meteopress.cz

gogo ( 9. září 2013 14:05 )

Je spíše k pláči..

gogo ( 9. září 2013 14:05 )

Už je to tak. Kecá a přehání. Jako bohužel vždy..

gogo ( 9. září 2013 14:04 )

Klídek. Blesk opět musí hloupě přehánět. Žádný podzim se ještě zdaleka nekoná. To jen pár záříjových přeháněk svlaží matičku Zemi..

naidka ( 9. září 2013 13:48 )

Kurnik, už to začíná. Sychravina, chřipajzny, kosa a depky.

krdasseneda ( 9. září 2013 12:54 )

co to ta Honsová zase kecá

Zobrazit celou diskusi