Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Meteorologové nepotěšili: Čeká nás studený týden, déšť a v úterý i 11°C!

Nejdřív déšť, poté babí léto a pak už zima. Počasí se s námi mazlit nebude.
Nejdřív déšť, poté babí léto a pak už zima. Počasí se s námi mazlit nebude.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ska - 
16. září 2013
12:32

Začátek nového pracovního týdne se v Česku nese ve znamení přechodu studené fronty, občasných dešťů a teplot, které babí léto zdaleka nepřipomínají. Oblačno až zataženo přitom slibují meteorologové i na další dny. Nižší teploty budou panovat v Česku, kde v úterý mohou přes den klesnou až k 11°C. Na krátký rukáv už to nebude, přišel čas podzimních kabátů. A také deštníků.

"Oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami," taková je předpověď podle meteorologů z ČHMÚ na nejbližší dny. Teploty se budou na našem území lišit podle toho, jak přes Česko přechází studená fronta. Dnes bude v Čechách 12 až 16 °C (na Moravě příjemnějších 16 až 20°C), na úterý však předpovídají 11 až 15°C, v Jeseníkách a Beskydech kolem 13°C...

Předpověď na tento týden

Ve středu by mělo být taktéž oblačno, od západu zataženo a s deštěm, naopak na východě území se zpočátku čeká i polojasno. Ojediněle by se však mohly tvořit mlhy. Teploty na středu a čtvrtek jsou podobné - tedy 12 až 16°C. s koncem týdne by se však situace měla změnit k lepšímu. Na pátek sice meteorologové stále předpovídají přeháňky, které se přesunou na východ území, teploty by však měly poposkočit na 13 až 18°C. 

Příští týden vysvitne sluníčko, pak už přijdou mrazíky

A následující předpověď je přitom ještě nadějnější. Když vydržíte tenhle studený týden, dorazí prý babí léto! Na místo pošmourné oblohy by mělo v posledním zářijovém týdnu opět vysvitnout sluníčko! Příští týden má totiž být podle meteorologů dokonce nejteplejší a nejsušší za celý měsíc. Můžeme se těšit na teploty až 21 °C a jasnou oblohu.

O to hůře se nám bude zvykat na zimu a deště, které udeří vzápětí. Přijdou ranní mlhy i mrazíky, podle dlouhodobé měsíční předpovědi přitom bude nejchladnější pravděpodobně druhý týden v říjnu s průměrem teplot kolem 14°C.

Zobrazit celou diskusi