Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

O víkendu s deštníkem, příští týden v plavkách! Bude až 24 °C!

Deštník budete v nejbližších dnech sice potřebovat, ale už v druhé půlce týdne se těšte skoro na léto!
Deštník budete v nejbližších dnech sice potřebovat, ale už v druhé půlce týdne se těšte skoro na léto!  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rum - 
20. dubna 2012
16:14

Těšte se, už příští týden ukáže teploměr až 24 stupňů! Zatím máme ale před sebou víkend a ten sice bude už docela teplý, ale čekejte spršky a někde i bouřky. Výhledově to ale vypadá, že aprílovému počasí je definitivně konec a čeká nás teplý máj!

„Je to tak. Poslední dubnová dekáda se nám bude snažit vynahradit to studené a deštivé aprílové počasí,“ potvrdila meteoroložka Dagmar Honsová a dodala: „V druhé polovině příštího týdne můžeme čekat až 24 stupňů a to je už skoro letní teplota.“

Předpověď na příštích třicet dní, tedy do 20. května, navíc slibuje pěkné slunečné dny. Jen na začátku máje se lehce ochladí a bude kolem 20 stupňů.

Pokud jste však zarytými milovníky lyžování, ještě přeci jen můžete vyrazit. Vleky jezdí například ještě na Klínovci, Pradědu či Horních Mísečkách. „Sníh je ale hodně mokrý a provozovatelé středisek ukončí sezonu poslední dubnový víkend,“ zakončila Honsová.

Co nás čeká v nejbližších dnech...

Den Počasí Teplota
Sobota oblačno, přeháňky, ojediněle i bouřky 13 až 18 °C
Neděle polojasno, ojediněle přeháňky 12 až 16 °C
Pondělí Polojasno, místy přeháňky 15 až 19 °C

 ... a co chystá počasí na příštích 30 dní

 Období od 21. až 30. dubna

Zpočátku oblačno, místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Postupně polojasno. Ranní teploty 8 až 1 °C, koncem období 11 až 7 °C. Denní teploty 12 až 17 °C, ve druhé polovině období až 24 °C.

Období od 1. až 10. května

V první polovině období převážně oblačno, místy přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřky. Postupně částečné ubývání oblačnosti i srážek. Ranní teploty 9 až 4 °C. Denní teploty 15 až 20 °C, ke konci období kolem 22 °C.

 Období od 11. až 20. května

Oblačno až polojasno, na většině území občasné přeháňky a místy bouřky. Denní teploty 18 až 23 °C, koncem období až 25 °C.

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi