Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Léto končí: Sobota je letošní poslední tropický den

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, mivr - 
3. září 2011
05:00

Sobota je podle odborníků posledním teplým dnem v tomto roce. První zářijová neděle už ale přinese bouřky a silně se ochladí.

V sobotu teploty vystoupají až těsně pod 30 °C. Jděte proto třeba na koupaliště a užijte si poslední sluneční paprsky. V neděli se ale má ochladit, objeví se deště a počasí se nezlepší ani příští týden. Podle meteorologů už Česko čeká sychravý podzim.

O víkendu začne do Česka proudit teplý vzduch od jihozápadu, který přinese odpolední teploty těsně pod tropickou hranicí 30 °C. Sobota bude ve znamení jasné až skoro jasné oblohy, odpolední teploty vystoupí na 24 až 28 °C. V neděli bude jasno až polojasno, večer od západu až oblačno s občasným deštěm. Odpolední teploty se zastaví mezi 25 až 29 °C.

A bude hůř

Rána už nadále budou zůstávat chladnější - nejnižší ranní teploty budou o víkendu klesat ke 12 až 8 °C, v horských oblastech a údolích pod 5 °C. Další teplý víkend už však v tomto roce zřejmě nezažijeme. Nejteplejší začátek září přinesl rok 1781, nejvyšší odpolední teploty se tehdy zastavovaly nad 30 °C.

Tento rok však v prvním zářijovém pracovním týdnu očekáváme převážně velkou oblačnost, na většině území s občasným deštěm nebo přeháňkami. V pondělí se mohou místy objevit i bouřky. Během týdne se bude postupně ochlazovat - v pondělí ještě naměříme až 26 °C, poté už však jen 18 až 24 °C. Ranní teploty se budou nejčastěji pohybovat mezi 13 až 8 °C.

alenkaa ( 3. září 2011 16:10 )

Jsem asi mimo mísu. Celý týden mi cpete, že neděle bude ještě teplejší než sobota a celé září má být v rozmezí 23 - 29°C. Chci dělat meteorologa - ti fakt neví jak bude za hodinu.

egal ( 3. září 2011 14:05 )

tyhle sr.ačky se mi líbí,plesk hlásil na začátek léta suché a parné léto,slunce nebylo, pak hlásil pěkné září,teď pro změnu konec léta, osobně si myslím, že to babí ještě zahřeje, asi začnu číst ruďase

Zobrazit celou diskusi