Po dlouhé a vyčerpávající předváděčce v únoru 2011, v níž hrál hlavní roli dobře známý šmejd Martin Küblbeck přezdívaný jako prodejce Mazzeti, šla paní Jiřina ven k autobusu. Na panelovém povrchu ale zakopla o výčnělek a upadla přímo na čelo. „Vrátila jsem se k prodejcům dovnitř. Ptala jsem se, jestli nemají lékárničku,“ vzpomíná Jiřina.

Místo pomoci jen fotka

Mezitím, co jeden z Mazzetiho poskoků hledal nějaké náplasti, Küblbeck jen vzal mobilní telefon a stařenku si vyfotil. „Nevěděla jsem proč, snad abych je nežalovala a nechtěla po nich peníze,“ dodnes nechápe paní Jiřina. „Vůbec se o mě nezajímali, jen mi to přelepili a já šla do autobusu. Na slíbenou prohlídku kostela v Tachově, na kterou už stejně bylo pozdě, protože předváděčka byla hrozně dlouhá, jsem ani nešla. Cítila jsem se po té ráně otřesená,“ říká důchodkyně a prstem si přejíždí hrbolek na čele, který po pádu stále má. „Týden jsem nemohla chodit ven. Jak se mi vylila krev pod kůží, hrozně to pálilo a také jsem byla samá modřina,“ dodává.

Lhář Mazzeti

Když však zjistila, co s fotkou udělal Mazzeti, nestačila se divit. Přidal ji totiž na svůj facebookový profil s komentářem: „Popraly se u dárků, holky závistivý.“ Jeho kamarádi jen posměšně dodali, že takhle dopadají důchodci, kteří si nic od Mazzetiho nekoupí. „To není pravda. Nikdo se tam nepral. A já už vůbec ne, nikdy jsem se s nikým nepoprala,“ říká rozčíleně paní Jiřina. Na podobné předváděčky už nejezdí.

Fotogalerie
15 fotografií