Martin Küblbeck (45), který si říká Mazzeti, vzbuzoval odpor už na předváděčce. Než důchodci přijeli, mluvil o nich jako o »č*rácích« a »žebrotě«. Jakmile ale do salonku hotelu Olympic, jehož provozovatel Zdeněk Otava tam Blesku umožnil instalovat nahrávací techniku, vstoupil, stal se Mazzeti úlisnou slibotechnou. Seniorům bezostyšně lhal, aby jim prodal údajně výhodné zájezdy cestovky RTS Reisen propojené s firmou BECK.

Jeho příběh je dokladem toho, o jaké lidi se ve špinavém předváděcím byznysu jedná! A jak se dokáží ukrývat před těmi, kterým dluží, a prochází jim to.

Drsňák, nebo ubožák?

„Je agresivní a vulgární,“ říkají o něm lidé z jeho okolí. Dluží, kam se podívá. Například člověka, který mu »podal pomocnou ruku«, prý obral o tři miliony korun! Trénuje thaibox, takže k násilí nemá daleko, a na dovolenou nejraději jezdí do Thajska. Drsňácká přezdívka zní sice jako jméno mafiána, ale nechává si tak říkat podle názvu jedné italské kavárničky!

Po revoluci si přitom Mazzeti založil firmu Deko systém, která prodávala drátěné programy. Sám tvrdí, že prodával i barevné televize. Oženil se s dcerou ruského pohlavára. „Nebýt ji, nemá nic. Byla to vnučka slavného maršála Koněva,“ hodnotí ho člověk z blízkého okolí, jehož identitu Blesku zná.

Když Mazzetiho firma začala skomírat, nastoupil jak provozní do mělnického baru Alex. Stahovali se sem boháči včetně těch, kteří prodávali pro zdejší firmu BECK. „Líbilo se mu to. Viděl, jak jsou ve vatě,“ dodává zdroj.

Nejvíce byl prý fascinovaný jistým šmejdem, který na předváděčkách pouštěl seniorům nahranou operaci endoprotézy a pak jim říkal, že jestli tak nechtějí dopadnout, musejí si za nehorázné peníze koupit matraci.

pouták
Autor: Blesk

Výzva Blesku

Výše zmíňenou fotografii zraněné seniorky si Mazzeti uveřejnil na svém facebookovém profilu. Komentáře jeho přátel ke snímku jsou děsivé: Ze jsi to byl ty? Nechtěla podepsat, co? To když si babička chudák nekoupí sadu hrnců, tak takhle dopadne.

Znáte zraněnou seniorku? Ozvěte se nám na protismejdum@blesk.cz!
Fotogalerie
5 fotografií