Polovinu návštěvníků tvořili hosté ze zahraničí. Nejvyhledávanějšími místy byla metropole Bělehrad, za ním následovalo město Nový Sad v severosrbské Vojvodině, horská střediska Zlatibor a Kopaonik na jihu a lázně Vrnjačka Banja v centrální části země.

Nejpočetnější skupinu návštěvníků tvoří po občanech sousední Bosny a Hercegoviny a Černé Hory Číňané. A to i přesto, že mezi Bělehradem a Pekingem nefunguje přímé letecké spojení. Podle Ljajiče ale existují náznaky, že by se v příštím roce mohlo na sezónu zřídit. V uplynulém roce Srbsko díky zrušení víz navštívilo podle údajů Srbské turistické centrály 15krát více Číňanů než v roce 2011.

Do Srbska proudí z Číny nejen turisté, ale i investice díky čínské iniciativě Nová hedvábná stezka. Čína například financuje výstavbu vysokorychlostního železničního spojení mezi Bělehradem a Budapeští. Podle údajů bělehradské vlády čínské firmy do konce loňského roku v Srbsku investovaly už více než šest miliard dolarů (asi 137 miliard Kč).

Země se pro zahraniční návštěvníky stává atraktivní i v zimním období. Podle Ljajiče jsou ubytovací kapacity naplněny již z 90 procent. "Takový poměr ceny a kvality jinde najdete jen těžko, díky tomu do našich zimních středisek přijíždějí i Slovinci a další (zahraniční) turisté," řekl ministr listu Politika.