V Tachově lidé preferenčními hlasy uzavřeli cestu do zastupitelstva lídrovi ČSSD a dosavadnímu starostovi Jiřímu Stručkovi. Lídr ČSSD neuspěl ani v Sušici, jediné místo v zastupitelstvu získala pro stranu z pátého místa krajská radní Milena Stárková. I přes vítězství Sdružení pro město Domažlice nezískal v Domažlicích mandát dlouholetý starosta Miroslav Mach. Vyplývá to z výsledků na www.volby.cz.

Volby v Plzni těsně vyhrálo hnutí ANO s 22,2 procenta hlasů, ODS získala jen o devět setin procentního bodu méně hlasů. Obě strany dostanou po 13 mandátech v zastupitelstvu s 47 křesly. Piráti získali sedm mandátů, TOP 09 a KDU-ČSL - PVP po čtyřech a KSČM a ČSSD po třech mandátech.

Nejvíc zamíchaly preferenční hlasy v Plzni kandidátkou TOP 09. Lídr Michal Vozobule skončil na druhém místě za Ondřejem Ženíškem, který postoupil ze čtvrté pozice na první. Za třetím Domanickým skončil na posledním postupovém místě Miloš Nový, který se posunul z desátého místa. Kandidáti na druhém a třetím místě, Petr Suchý a Jan Fluxa se do zastupitelstva nedostali.

Také u KDU-ČSL - PVP díky preferenčním hlasům pro lidi ze zadních pozic neprošel do zastupitelstva kandidát z druhé pozice. I u ODS zamíchaly preferenční hlasy výsledným pořadím, do zastupitelstva se ale dostali všichni kandidáti na prvních 13 místech kandidátky. Do zastupitelstva poslali voliči preferenčními hlasy také Evu Herinkovou z ČSSD. Dosavadní primátorova náměstkyně poskočila z pátého na třetí místo ze tří postupujících.

Nejvíce hlasů dostal v Plzni lídr ODS, místopředseda strany Martin Baxa, který byl v letech 2010 až 2014 primátorem města. Od voličů dostal 2,62 procenta hlasů, druhý největší podíl hlasů měl senátor za ODS a starosta městské části Plzeň - Slovany Lumír Aschenbrenner (2,36 procenta). Aschenbrenner rovněž v čele ODS suverénně zvítězil ve svém obvodu. Lídra vítězného hnutí ANO Romana Zarzyckého předběhli ještě další kandidáti ODS, Zarzycký dostal 2,24 procenta hlasů.