Trump na shromáždění shrnul veškeré své politické návrhy, které představil při své kampani. Podle BBC byl dnešní projev jedním z jeho nejpodrobnějších za dobu jeho kandidatury a dotkl se otázek boje s korupcí, bezpečnosti, hospodářství či obchodu.

Jedním z Trumpových plánů je boj s korupcí prostřednictvím omezení funkčního období v Kongresu a větší omezení lobbingu bývalých vládních úředníků. Trump chce také okamžitou deportaci přistěhovalců, kteří budou uvězněni za násilné trestné činy, a hodlá zrušit víza pro země, které odmítají přijmout takové lidi zpět. Z dalších návrhů slíbil třeba zrušit omezení na domácí energetickou produkci, označit Čínu za měnového manipulátora a znovu projednat dohodu o Severoamerické zóně volného obchodu (NAFTA).

Navrhované spojení firem AT&T a Time Warner plánuje zmařit, protože je to podle něj příklad "mocenské struktury", jejímž cílem je manipulace a koncentrace velké síly do rukou několika málo lidí. Ze stejného důvodu chce zrušit akvizici NBC Universal firmou Comcast z roku 2013. Podobné dohody podle něj ničí demokracii.

Podle agentury AP všechny plány Trumpa v prezidentském úřadě zastínila hrozba ženám, které ho obvinily z obtěžování. Podle něj jsou všechna tato obvinění lživá a jejich cílem je ublížit mu v kampani.

Trumpa obvinilo deset žen z nechtěného obtěžování poté, co se objevila nahrávka z roku 2005 zachycující jeho obscénní výroky o ženách. Trump popírá všechna obvinění a trvá na tom, že některé z žen nebyly pro něj dost atraktivní, aby po nich toužil.

Trump zatím ve většině předvolebních průzkumů zaostává za demokratickou kandidátkou Hillary Clintonovou. Podle posledního průzkumu Reuters/Ipsos se však náskok Clintonové výrazně snížil. Prezidentské volby se v USA se konají 8. listopadu.