"Evropa stojící proti barbarství a terorismus stojí jednotně za Francií. Po tragických událostech v Paříži mimořádné setkání ministrů posílí evropskou odpověď a zajistí plnění již přijatých opatření," sděluje lucemburské předsednictví ke svolání ministerské schůzky. Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve krátce předtím prohlásil, že je třeba jednat o boji proti terorismu na úrovni unie. "Boj proti terorismu musí být dále posílen na všech úrovních, na evropské i mezinárodní," uvádí se v prohlášení jeho úřadu.

Britská ministryně vnitra Theresa Mayová řekla, že armáda je připravena pomoci policii v případě velkého útoku spáchaného ve městě. Nechala ale bez komentáře zprávu, podle níž už byly elitní jednotky přesunuty blíže k Londýnu. List The Sunday Times napsal, že protiteroristická elitní letecká jednotka SAS byla ze své základny v Herefordu přesunuta do vzdálenosti asi 200 kilometrů od metropole.

Německý ministr vnitra Thomas de Maizière ohlásil zpřísněná bezpečnostní opatření v uprchlických táborech. Mají uprchlíky chránit před eventuálními útoky pravicových extremistů. Platí už zvýšená bezpečnostní opatření na francouzské hranici a na letištích.

Šéf francouzských konzervativců Nicolas Sarkozy dnes po setkání s prezidentem Françoisem Hollandem prohlásil, že Evropa musí změnit imigrační politiku. "Řekl jsem panu prezidentovi, že musíme náležitě reagovat, změnit naši zahraniční politiku, rozhodování v rámci Evropy a velmi zásadně změnit naši bezpečnostní politiku," řekl Sarkozy před novináři.

V boji proti Islámskému státu, který atentáty spáchal, je podle něj zapotřebí všech a Rusko z toho nelze vyčleňovat.

Ve Francii pokračuje vyšetřování toků a identifikace atentátníků a obětí. Irácký ministr zahraničí Ibráhím Džaafarí sdělil, že irácká tajná služba předala kolegům v zahraničí zachycenou informaci, podle níž radikálové připravují útoky ve Francii, USA a Íránu. "Naše tajná služba získala informaci, že v nejbližší době mají být spáchány útoky. Obecně šlo o Evropu, specificky o Francii, ale také o Ameriku a Írán," řekl Džaafarí, Všem těmto zemím prý Irák informaci včas, tedy před pařížskými útoky, předal.