Ministr veřejných prací a přístavů Dominiky Ian Pinard americkým médiím sdělil, že zahynulo nejméně 25 osob. Místní zpravodajský server TheDominican.net hovoří o 35 obětech s tím, že většina je z vesnice Petite Savane na jihu ostrova.

Podle amerického Národního střediska pro hurikány spadlo na Dominiku více než 300 milimetrů srážek, což je množství, které dopadne i na další ostrovy v oblasti.

Dominika je bývalou britskou kolonií, leží mezi francouzskými zámořskými územími Guadeloupe a Martinique. Je členem britského Společenství.

Na příchod bouře, která se posouvá severozápadním směrem a kterou provází vichr o rychlosti 85 kilometrů za hodinu, se připravují další země v oblasti - Haiti, Dominikánská republika, Kuba a v USA také stát Florida, kde by vliv Eriky měli pocítit již v neděli. Úřady zavírají školy, státní instituce a přístavy.

Největší obavy mají hlavně v Dominikánské republice, jejímž územím oko bouře bude přímo procházet, což může mít devastující účinky.

V Portoriku napáchala bouře podle všeho menší škody, než se očekávalo. Na 150.000 domácností zasáhl výpadek dodávek elektrického proudu.