Jahelka se na Pelhřimovsku utká mimo jiné s předsedou Senátu Milanem Štěchem (ČSSD), Cempírek bude v Rychnově nad Kněžnou bojovat o hlasy voličů zase například s bývalým státním zástupcem Miroslavem Antlem, který obhajuje mandát získaný před šesti lety za ČSSD.

V Plzni bývalá vládní strana nasadí politologa a prorektora Metropolitní univerzity Praha Ladislava Cabadu, v Kladně bývalou náměstkyni na ministerstvu kultury Michaelu Vojtovou, v Hradci Králové bývalého místopředsedu Sněmovny Jiřího Olivu a ve Strakonicích lékaře Martina Gregoru.

TOP 09 dnes oznámila 16 kandidátů pro 28 uvolněných obvodů. Známi například nejsou kandidáti pro obvody v hlavním městě. O dalších lidech bude diskutovat předsednictvo za týden. V Uherském Hradišti, Olomouci a Lounech podpoří strana kandidáta ODS. Stejně tak občanští demokraté podpoří kandidáty TOP 09 ve třech obvodech.

Volby do jedné třetiny Senátu se budou konat 10. a 11. října. O tři týdny dříve se navíc uskuteční doplňovací volby v Praze 10 za Jaromíra Štětinu, který byl za TOP 09 zvolen poslancem Evropského parlamentu.

 

Přehled kandidátů TOP 09 do Senátu:

 

senátní obvod příjmení jméno
3 Cheb Padevět Vítězslav
9 Plzeň Cabada Ladislav
12 Strakonice Gregora Martin
15 Pelhřimov Jahelka Ivo
18 Příbram Švenda Václav
30 Kladno Vojtová Michaela
33 Děčín Linhart Zbyněk
36 Česká Lípa Vosecký Jiří
39 Trutnov Klepš Adolf
42 Kolín Kárník Pavel
45 Hradec Králové Oliva Jiří
48 Rychnov nad Kněžnou Cempírek Václav
51 Žďár nad Sázavou Havlíček Jiří
57 Vyškov Šigut Zdeněk
60 Brno-město Marek Michal
69 Frýdek-Místek Bača Slavomír

Zdroj: TOP 09