Milovníky tvrdšího žánru potěšila irská trojice Therapy? v Česku už několikrát. V roce 2003 svým vystoupením uzavřela festival Rock for People v Českém Brodě. Po jeho přemístění do Hradce králové se ve Festivalparku představila v roce 2009. V Praze opakovaně vystoupila v Paláci Akropolis.

Soubor vznikl v roce 1989 v Belfastu. Do povědomí posluchačů se Therapy? dostali díky známému britskému hledači talentů, dýdžejovi Johnu Peelovi. Největší úspěch zaznamenala v polovině 90. let jejich alba Troublegum a Infernal Love. Během jejich kariéry několikrát změnili bubeníka, od roku 2002 se za bicí soupravou natrvalo usadil Neil Cooper. Kytarista a zpěvák Andy Cairns a baskytarista Michael McKeegan jsou v kapele od počátku.

Therapy? se sami charakterizují jako skupina, která přitahuje lidi hudbou a nesnaží se vybudovat si svoji image různými módními výstřelky nebo že by vystříhávala sprostá slova z textu. Jejich album Troublegum z roku 1994 bylo hodnoceno jako jedno z nejlepších metalových alb roku.