Snímek podle Kadyrova natočil "autor skvělých hollywoodských filmů" a po boku hlavního hrdiny se prý objeví i "světové hvězdy první velikosti", a tak o obrovském úspěchu vůbec nepochybuje. Jméno režiséra a herců však neuvedl.

Kadyrov se pochlubil rolí filmového hrdiny s lehkým kulometem v ruce a v maskovací uniformě jen pár hodin poté, co hnutí Otevřené Rusko někdejšího nejbohatšího Rusa a později vězně režimu Michaila Chodorkovského zveřejnilo na svém webu snímek Semja (Rodina). Čečenský vládce je v něm naopak vylíčen jako záporný hrdina. Despotický politik si prý přisvojuje třetinu z federálních dotací, poskytovaných Moskvou údajně jako poplatek za klid v regionu.

Kadyrov, který v autonomní republice panuje železnou rukou a bývá kritiky obviňován z pošlapávání lidských práv i ruských zákonů, rád projevuje přízeň hrdinům stříbrného plátna. Předloni jej v Grozném během oslav jeho 37. narozenin navštívil americký herec Steven Seagal. Velkolepých oslav se i v minulých letech často účastnily zahraniční celebrity, například francouzský herec Gerard Depardieu, anebo v roce 2011 hollywoodští herci Jean-Claude Van Damme a Hilary Swanková.

Dvojnásobná držitelka Oscara se za svou návštěvu Čečenska dodatečně omluvila a prohlásila, že toho hluboce lituje. O únosech, nezákonných popravách a jiných zločinech, z nichž čečenského vůdce obviňují respektované mezinárodní organizace na ochranu lidských práv i očití svědkové, prý nic nevěděla. Peníze, které od Kadyrova dostala, slíbila předat charitě.