Role předskokana se zhostil zpěvák Michal Hrůza se svojí skupinou. Velšští rockeři zahájili show energickým starším hitem Motorcycle Emptiness, který spolu s nimi odzpívalo i nadšené publikum. Bouřlivý potlesk si vyžádala i následující You Stole the Sun From My Heart z alba This Is My Truth Tell Me Yours z roku 1998. Na koncertě ale zazněly i nové písně Europa Geht Durch Mich, Walk Me to the Bridge nebo titulní Futurology z připravovaného alba, které kapela vydá 7. července letošního roku. Závěrem skupina zahrála jeden ze svých největších hitů If You Tolerate This Your Children Will Be Next.

Skupinu tvoří kytarista a zpěvák James Dean Bradfield, baskytarista a textař Nicholas Allen Jones a bubeník Sean Anthony Moore. Zpočátku měla kapela čtyři členy. Kvůli nevysvětlitelnému zmizení čtvrtého člena Richarda Edwardse se kolem skupiny již od roku 1995 vznáší opar záhady. Žádné stopy po pohřešovaném nadále nejsou, úředně byl v roce 2008 prohlášen za mrtvého.

Debutové album Manic Street Preachers s názvem Generation Terrorists vyšlo v roce 1992. Mezníkem jejich kariéry se stalo čtvrté album Everything Must Go z roku 1996, které kapele známé svými levicovými názory vyneslo první dvě prestižní ceny Brit Awards v kategoriích Nejlepší britská kapela a Nejlepší album roku.