Předplatitelů výrazně přibylo u školních odpoledních představení. "Velký úkol do dalších sezon bude si právě tyto diváky udržet," uvedla ředitelka úseku vnějších vztahů Blanka Kovandová.

Divadlo loni zaujalo například nekorektním kabaretem Ovčáček čtveráček. Únorovou derniéru vidělo díky přímému přenosu do kin 17.652 lidí. "Druhý díl, tingl tangl Ovčáček miláček, se dočkal podobného osudu a v kinech ho vidělo přes 11.000 diváků," uvedla mluvčí. Společnost prenosydokin.cz natočila loni derniéru inscenace Žítkovské bohyně. "Promítat ji bude na jaře 2018 v kinech nejen u nás, ale v celé střední a východní Evropě," uvedla Jurčová.

Členka souboru zlínského divadla Jana Tomečková byla za roli Violet v inscenaci Srpen v zemi indiánů nominovaná na Cenu Thálie. "V létě zlínské divadlo už podruhé za sebou zvítězilo na mezinárodním divadelním festivalu V4 v maďarském Vácu. Inscenace Mezi nebem a ženou získala hlavní cenu poroty," uvedla mluvčí.

V nynější 72. sezoně divadlo zdůrazňuje regionální linku. Premiéru již měla adaptace románu Zvlčení zlínského spisovatele Antonína Bajaji i detektivní komedie Smrt v hotelu Alexandria, která je situovaná do luhačovického hotelu. Vazbu na region má i autor Zamilovaného Shakespeara Tom Stoppard, jenž se ve Zlíně narodil, premiéra inscenace bude v dubnu.