Nadcházející sezona zůstává podle Kučerové ambiciózní a kreativní jako ty minulé. I struktura sezony zůstala stejná. "Jedna symfonická řada v Janáčkově divadle zůstává. Ptali jsme se našich abonentů, kam máme přesunout druhou, a jednoznačně zvítězil Besední dům nad Fait Gallery ve Vaňkovce," řekla Kučerová. Aby filharmonie vynahradila divákům jak zhruba poloviční kapacitu, tak vystoupení velkého tělesa, přidává ke čtvrtečním a pátečním koncertům ještě vystoupení ve středu.

Sólistou sezony bude příští rok Brit Matthew Barley a posluchači se mohou podle Kučerové těšit jak na klasickou hudbu, tak na moderní vážnou hudbu. "Nabídneme velké kusy od Richarda Strausse, Gustava Mahlera či Bohuslava Martinů v kombinaci se vzácně uváděným Busoniho Klavírním koncertem či kantátou Dídó Jana Nováka. Také odehrajeme českou premiéru multimediálního violoncellového koncertu The Map soudobého čínského autora Tan Duna," přiblížila program Kučerová.

Již druhou sezonu bude hrát orchestr bez stálého dirigenta a stejně jako v končící sezoně se budou střídat různá jména. V další sezoně už by měl být v Brně opět stálý dirigent. "Najít vhodného je velmi složitá věc. Nemůžeme sáhnout po kdekom. Orchestr s ním musí mít zkušenost a musí mezi ním a orchestrem fungovat chemie," poznamenala Kučerová.

Filharmonie bude příští rok také vystupovat na mnoha českých i evropských festivalech, poprvé pojede například do Pisy.

Dlouhodobé prostorové problémy Filharmonie Brno by se mohly vyřešit v roce 2020. Brno pokračuje v uskutečnění dlouholetého snu filharmoniků a aktuálně vybírá projektanta, který má vytvořit dokumentaci pro stavební povolení Janáčkova kulturního centra. Vybraný by měl být na podzim. "V červnu nás čeká jednání s vládou o podpoře státu. Uvidíme, jak se k tomu postaví kraj, protože hejtman (Michal) Hašek (ČSSD) v této otázce nekomunikuje. Musíme získat jistotu, že stavba může úspěšně pokračovat," řekl náměstek primátora Matěj Hollan (Žít Brno).