"Klavírní koncert přednese mladý pianista Trpčeski, který vznik tohoto koncertu inicioval a jemuž je zároveň věnován. Kromě zvuku klavíru zde bude jistě zajímavá také přítomnost mnoha nejrůznějších bicích nástrojů, v případě toho, který se nazývá tapan, dokonce rovněž v rukou hostujícího makedonského hudebníka," uvedl Hrůša, jenž stojí za dramaturgií celého programu.

Kromě hlavní skladby večera hráči PKF odehrají Koncert č. 2 g moll pro klavír a orchestr francouzského mistra Camilla Saint-Saënse, takzvaný Vánoční koncert barokního skladatele Arcangella Corelliho a barvitost adventního večera pak završí taneční Saudades do Brasil autora Daria Milhauda.

"Náš předvánoční koncert v sobě spojuje hned několik světů. Svět klasického evropského baroka, kterým je Corelliho Concerto grosso, svět francouzského šarmu a lehkosti, jenž reprezentuje Saint-Saëns, a svět francouzsky pojatých brazilských a uruguayských inspirací v podobě Milhaudovy skladby Saudades do Brasil," sdělil Hrůša.

Vánoční nadílkou PKF je vedle nedělního koncertu také spuštění nových webových stránek, jež byly vytvořeny za pomoci nejnovějších webových technologií. Webová prezentace funguje na totožné adrese www.pkf.cz, jako tomu bylo dříve. Spuštění nového webu souvisí se změnami, jež PKF - Prague Philharmonia započala již v červnu tohoto roku změnou původního názvu (dříve Pražská komorní filharmonie), logotypu a vizuálního stylu.