Policie na sociální síti pouze napsala, že u konkrétní osoby probíhají domovní prohlídky vícero prostor v souvislosti s násilnou trestnou činností, aniž přímo jmenovala Kočnera. Policie ale zveřejnila fotografie z razie, na které jsou rozmazané obličeje několika přítomných osob a ze kterých lze poznat Kočnera.

Kočnera média spojují s únorovou vraždou Kuciaka, při které vrah zastřelil také přítelkyni investigativního reportéra. Slovenská policie v září v případu vraždy Kuciaka obvinila čtyři osoby, z nichž jedna podle dřívějších informací slovenských médií označila jako objednavatele vraždy právě Kočnera. Policie ani prokuratura tuto informaci dosud nepotvrdily.

Kuciak v minulosti opakovaně psal o Kočnerových podezřelých obchodních transakcích. Ten novináři loni v telefonickém rozhovoru řekl, že se o něj a o jeho rodinu bude zajímat a že když na ně najde nějakou "špínu", tak ji zveřejní.

Slovenský soud poslal Kočnera do vazby na konci června v případu, ve kterém ho policie spolu s bývalým šéfem soukromé televize Markíza a exministrem hospodářství Pavolem Ruskem obvinila z falšování směnek v hodnotě zhruba 69 milionů eur (1,78 miliardy Kč). Proplacení některých směnek požadovala jedna z Kočnerových firem i od Markízy, která zmiňované cenné papíry považuje za podvrh.

Právě v souvislosti s Markízou se Kočner dostal v roce 1998 do povědomí veřejnosti, a to v souvislosti s neúspěšným pokusem o převzetí této televize pomocí pracovníků bezpečnostní služby.