Kuciaka s jeho snoubenkou Martinou Kušnírovou zavraždil patrně ve středu 21. února neznámý střelec v jejich domě nedaleko Trnavy. Novinář ve svém posledním a nedokončeném článku psal o podnikání a možných dotačních podvodech italských podnikatelů, kteří působí na východním Slovensku, jsou médii spojováni s mafií a kteří měli v minulosti podnikatelské vazby na dva blízké spolupracovníky šéfa slovenské vlády Roberta Fica. Tito premiérovi spolupracovníci již do vyšetření celé kauzy složili své funkce.

Za "bohapusté lži, domněnky a nesmysly" označil dnes Gašpar výroky poslanců z opozičního hnutí OĽaNO. To dnes zpochybnilo důvěryhodnost vyšetřování kvůli tomu, že se na místě činu objevil šéf protikorupční jednotky Róbert Krajmer, který je spojovaný s oligarchou Norbertem Bödörem, Gašparovým švagrem. Podle některých politiků mohl být novinář odposloucháván.

"Na místě činu neměl Krajmer co dělat. Bödör se o něm mezi svými přáteli a podnikateli vyjadřuje jako o svém otrokovi. Přitom Ján Kuciak o Bödörovi napsal tři rozsáhlé články, které ho v podstatě spojují s organizovaným zločinem a popisují, jak se jeho firmě Bonul záhadně daří od té doby, kdy je Tibor Gašpar policejním prezidentem," řekl dnes předseda OĽaNO Igor Matovič, podle něhož firmě Bonul dramaticky rostou zisky i obrat.

Gašpar dnes tvrzení o odposlouchávání novináře odmítl a označil ho za nesmysl. Krajmer podle něj přišel k domu zavražděného novináře až po deseti hodinách od objevení těl, nevstoupil na místo činu a byl tam z přesných policejních důvodů, které souvisí s vyšetřováním a které Gašpar odmítl upřesnit.

"Byl jsem označen za vraha, zločince a mafiána... Podávám proto trestní oznámení za výroky, které zazněly na moji adresu," uvedl Gašpar, podle něhož vyjádření některý politiků je možné považovat za vydírání.

O postupu vyšetřování dvojnásobné vraždy dnes šéf policie po dohodě s prokuraturou odmítl informovat. Politiky pak vyzval, aby policii nechali pracovat.