"Šestkrát odstraňovali spadlý strom, jednou zajišťovali uvolněné plechy na střeše v Lipníku nad Bečvou," uvedla mluvčí. Hasiči také třikrát otvírali zabouchnutý byt, v jednom případě vyprošťovali lidi uvíznuté ve výtahu.

"Hasiči na Štědrý den také vyjeli k jednomu typicky vánočnímu požáru. V 17:00 v Olomouci na ulici Heyrovského hořel vánoční stromeček od zapálené prskavky. Naštěstí ho majitel hned chytil a balkonem vyhodil ven na volné prostranství. Sám ho také uhasil, takže když hasiči přijeli na místo požáru, nebylo už co hasit. Ohořelý stromek pouze zkontrolovali a vrátili

Z pohledu policistů byl Štědrý den v kraji klidný, nemuseli řešit žádnou výjimečnou událost, podobně to bylo u záchranářů.

Spíše klidný byl Štědrý den i pro hasiče a policii ve Zlínském kraji. Zaměstnal je hlavně požár, který hasiči likvidovali 24. prosince v brzkých ranních hodinách. V Horní Bečvě na Vsetínsku hořel dřevěný dům, hasiči našli při likvidaci požáru ostatky lidského těla.

Hasiči o Štědrém dnu spolu s tímto požárem vyjížděli k osmi událostem. "V porovnání s předešlými lety se dá tento den hodnotit jako srovnatelný v počtu výjezdů. Mimo jednoho náročného požáru a jedné dopravní nehody se jednotky věnovaly především drobnějším zásahům," sdělil ČTK mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

"Z hlediska policie byl Štědrý den klidný. Kromě požáru v Horní Bečvě byla jen jedna dopravní nehoda u Zdounek na Kroměřížsku, skončila lehkým zraněním," řekl dnes ČTK mluvčí policie Vladislav Malcharczik.

Záchranáři měli od nedělního do dnešního rána 150 výjezdů. "Je to mírně zvýšený počet, ale nic výjimečného. Nestalo se nic závažného," řekl dnes ČTK mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Petr Olšan.

Ve zlínské krajské nemocnici ošetřili lékaři v ORL ambulanci přes 30 pacientů. "Pro polykací obtíže po štědrovečerní večeři vyhledalo naši pomoc osm pacientů. Ve většině případů byla nalezena rybí kost v polykacích cestách, v ostatních případech byla sliznice pouze podrážděna. Na první svátek vánoční očekáváme až dvojnásobný počet pacientů, ve spojitosti s dojídáním rybích pochoutek," uvedl lékař Vojtěch Beneda. Lékaři v traumatologických ambulancích ošetřili na Štědrý den téměř 40 pacientů.