Hasiči vzhledem k rozsahu požáru vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovalo 20 jednotek hasičů, podle Netopila se postupně jejich počet snížil na tři. Hasičům se podařilo požár lokalizovat ve 22:35, celou noc pokračovalo dohašování a likvidační práce. Od rána také na místě pracují vyšetřovatelé.

"Na základě dosavadního vyšetřování příčiny vzniku požáru bylo vyloučeno úmyslné jednání a také verze vzniku požáru v důsledku technické závady. Vyšetřovatelé nadále prověřují okolnosti vzniku požáru v souvislosti s prováděnými pracemi na osobním vozidle, které bylo umístěno v dílně objektu," uvedl Netopil. Případem se zabývá také policie.

Požár autodílny v části města Krásno nad Bečvou byl hlášen v úterý po 16:30. Plameny zachvátily jednopodlažní objekt o půdorysu asi 15 krát 80 metrů i přilehlé objekty. Dva zaměstnanci dílny byli zraněni. Podle Netopila mají lehké popáleniny na rukou.

Zasažené objekty bývalé Křižanovy pily byly využívány jako výrobní a skladové prostory. "V současné době je využívaly asi čtyři subjekty. Plameny se rozšířily z dílny, kde bylo zaparkované osobní vozidlo, i na sousední navazující stavby. Došlo k vyhoření interiéru i ke zborcení střešních konstrukcí a jejich propadu do vnitřní části," popsal Netopil.

Město kvůli velkému dýmu vydalo upozornění, aby lidé nevětrali a nevycházeli z domu. Podle Václava Zelenky z odboru životního prostředí valašskomeziříčské radnice byla kvůli velkému odběru vody z hydrantů na hašení požáru zakalena voda ve vodovodním systému v ulicích Sokolská a Havlíčkova. "Podle sdělení společnosti VaK Vsetín zakalení nemělo vliv na kvalitu pitné vody," uvedl Zelenka.