Nehoda s nejhoršími následky se stala v březnu u obce Suchohrdly u Miroslavi na Znojemsku. Škoda Felicia tam narazila do betonové zídky, a pak začala hořet. Cestovali v ní tři osmnáctiletí mladíci a jejich stejně stará kamarádka, a všichni zahynuli. Svědci nehody sice stihli z vozu těsně před požárem vytáhnout aspoň řidiče, ale i on následně zemřel. Kolize se zřejmě stala kvůli příliš rychlé jízdě.

Policie není s vývojem nehodovosti v regionu spokojena, proto musí řidiči počítat s častějšími kontrolami, uvedl Malášek. Upřesnil, že v letošním prvním pololetí se těžce zranilo při kolizích v kraji 141 lidí, což je v meziročním srovnání o osm méně. Lehké zranění utržilo 1251 lidí, tedy o 33 více.

Ze statistik vyplývá, že policie v regionu dopadne denně průměrně pět opilých či zdrogovaných řidičů. Proti tomu se snaží policie bojovat častějšími kontrolami. K nejčastějším příčinám nehodovosti patří špatný způsob jízdy, tedy hlavně neopatrnost, dále nedodržování bezpečné vzdálenosti a rychlá jízda.