V přestupní stanici mezi linkami A a C v horní části Václavského náměstí je infocentrum v provozu od roku 1996. Velká rekonstrukce ho čeká podruhé.

"Po ní bude cestujícím k dispozici klimatizovaná čekárna s lepším přístupem k oběma informačním přepážkám," uvedla mluvčí. Muzeum patří k nejvytíženějším kontaktním místům DPP, ročně ho navštíví asi čtvrt milionu klientů.

Dnes se po opravách naopak otevřelo infocentrum ve stanici Anděl na lince B, které bylo uzavřené od poloviny ledna. "Došlo k posunutí a rozšíření přepážkové stěny, zvětšení prostoru pro klienty a zjednodušení přístupu k oběma přepážkám," doplnila mluvčí. Rozšířila se také otevírací doba, klienty podle vedoucího Střediska dopravních informací DPP Miroslava Sedlmajera obslouží denně od 07:00 do 21:00.

DPP provozuje v hlavním městě sedm informačních center - kromě Muzea a Andělu také na hlavním nádraží, pražském magistrátu, stanici Hradčanská a dvě na ruzyňském letišti. Prodávají jízdenky i časové kupony, kromě centra na Letišti Václava Hlava přijímají i žádosti o vydání opencard.