Nábor technických specialistů pro lakovnu, nástrojárnu i montáž byl již zahájen. WITTE Automotive počítá s náborem zhruba 35 zaměstnanců do konce roku 2015 a dalšími v roce 2016. V první fázi najdou v novém závodě WITTE Automotive v Ostrově pracovní uplatnění technici a specialisté.

Podle jednatele a ředitele Witte Automotive v Nejdku Ladislava Kröbla firma chce, aby v Karlovarském kraji pracovní příležitosti přibývaly a do regionu se vraceli absolventi vysokých škol a přicházeli odborníci z celé České republiky.

"Zájemci nás oslovují a hlásí se již delší dobu. Oficiálně jsme nábor pro závod v Ostrově otevřeli tento týden. Uchazečům již slouží speciální telefonní JOB linka a přehled volných pozic pro nový závod v Ostrově naleznou zájemci na internetových stránkách www.witte-automotive.cz," doplnil Kröbl.

"S nabídkou pracovního uplatnění jsme nejdříve oslovili naše kmenové zaměstnance, kteří znají procesy, standardy a výrobní technologie našíé firmy. Předpokládáme, že někteří z nich využijí možnost kariérního růstu v rámci českých provozů Witte Automotive také v nedalekém Ostrově,"dodal Kröbl.

Společnost Witte Nejdek vykázala v roce 2014 rekordní obrat 7,5 miliardy korun, v roce 2013 činil necelých sedm miliard korun. Počet zaměstnanců loni převýšil 2000 lidí. V připravovaném závodě v Ostrově chce výrobce zámkových systémů pro automobilový průmysl vyrábět až 30 milionů sad klik (doorsetů).