Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Metronome Prague 2023 se do Prahy vrací už pošesté. Na jaké kapely se letos těšit?

Autor: Jiřina Sivcová - 
1. března 2023
09:30

Z festivalu Metronome Prague si odnesete nejenom nezapomenutelný hudební zážitek, ale také fascinující umělecký prožitek. Music and arts fair – to je podtitulek festivalu. Už šestý ročník se bude konat přímo v centru Prahy, na Výstavišti Praha. Na 8 scénách se vám představí více než 50 hudebních projektů. Hudba se zde velice úzce propojuje s uměním. Vystoupí zahraniční i čeští hudebníci, kapely a umělci. Pořadatelé slibují, že se budou bavit návštěvníci všech věkových kategorií.

  • 22. – 25. června 2023
  • Praha, Výstaviště Praha
  • Vstupné:
    Třídenní základní vstupné 3 990 Kč 
    Třídenní dětské vstupné 190 Kč (děti do 12 let)
    Třídenní juniorské vstupné 1 890 Kč (12 – 21 let)
    Třídenní snížené vstupné 1 990 Kč (ZTP, ZTP +  ZTP/P)
    Jednodenní základní vstupné 2 290 Kč (za každý festivalový den)

Součástí festivalu je také doprovodný program, který je každý rok inspirován jiným tématem. Letošní ročník je to Odvaha. Můžete se těšit na mnoho debat, diskuzí, filmových produkcí či uměleckých expozic. Na děti zde čeká divadlo, workshopy a nejrůznější hry.

Festival se koná od roku 2016 a každoročně jej navštíví přes 22 000 návštěvníků. Je to první mezinárodní hudební a umělecká událost, která se koná přímo v centru Prahy.   

Line-up a program festivalu Metronome Prague 2023

Největší koncerty na každý den pořadatelé již oznámili. Ve čtvrtek vystoupí úspěšná multižánrová britská kapela Jamiroquai se svojí velkolepou show a představí se také norská zpěvačka Aurora. 

Pátek patří francouzské šansoniérce ZAZ, díky které se budete cítit jako byste byli přímo v Paříži. Doplní ji trio Moderat se svojí show s prvky techna a elektra. 

V neděli bude pódium patřit kapele M83. Roztančí vás také švédská zpěvačka, hudebnice a skladatelka s uměleckým jménem Tove Lo

Tyto pomyslné třešničky na dortu doplní další interpreti např. Editors, White Lies, Jana Kirschner, Mydy, Zrní, The Silver Spoons, Anna Vaverková, Lazer Viking a minimálně dalších 40 umělců a skupin.

Doprava na festival Metronome Prague 2023

Vlastním autem

Vyrazíte-li vlastním autem, pak jeďte přímo k festivalovému areálu. V těsné blízkosti výstaviště je dostatečný počet parkovacích míst. 

Cesta z Brna vám zabere asi 2,5 hodiny. Téměř celou cestu pojedete po dálnici D1. V Praze budete pokračovat po Magistrále ul. 5. května přes Chodov, Spořilov, Pankrác, Vyšehrad, Nuselský most, Legerova, Wilsonova, Hlavní nádraží, Hlávkův most, Štvanice, Bubenská – Výstaviště Holešovice.

Diváci z Plzně zvládnou cestu po dálnici D5 za 1,5 hodiny. V Praze pojedete přes Zličín, Rozvadovská spojka, Jeremiášova, (silnice č. 600), Slánská (silnice č. 48) Karlovarská, Bělohorská (Břevnov), Patočkova, Milady Horákové (Letná), Veletržní, Dukelských hrdinů, cca 200m směr Výstaviště Holešovice.

Liberec je autem vzdálen hodinu a čtvrt. Opět využijete dálnice, tentokrát D10. V Praze na Černý Most, Kolbenova (Vysočany), Sokolovská, Na Balabence, Čuprova, Povltavská, Most Barikádníků, Argentinská, Bondyho, Nádraží Holešovice, Vrbenského, Partyzánská – Výstaviště Holešovice.

Z Českých Budějovic trvá cesta zhruba 2 hodiny. Pojedete po dálnici D3, sjezd na Mirošovice, dále pak D1, směr Praha. Průjezd Prahou je stejný, jako když přijíždíte z Brna.

Autobusem

Autobusem z Brna do Prahy se dostanete přímou linkou. Spoj najdete každou hodinu a cesta trvá 2,5 – 3 hodiny. I z Plzně jezdí autobus každou hodinu a je bez přestupu. Na cestu vám postačí 1 hodina. 

Cesta z Liberce není žádný problém. Vybírat si můžete z několika spojů za hodinu. Do Prahy pohodlně dojedete za hodinu. 

České Budějovice jsou na Prahu také velmi dobře napojené. Pravidelný spoj každou hodinu jede kolem 2 hodin.

Vlakem

Vlakové spojení z Brna do Prahy je bezproblémové. Několikrát denně jezdí přímý spoj. Cesta trvá od 2,5 – 3,5 hodiny. 

Vlak z Plzně jezdí vícekrát za hodinu, vždy bez přestupů. Jízda trvá zhruba 1,5 hodiny. 

Cestujete-li z Liberce, musíte počítat s jedním či více přestupy. Většinou musíte změnit spoj v Turnově, Ústní nad Labem či Děčíně. Na cestě budete 2,5 – 4 hodiny.

Z Českých Budějovic jezdí do Prahy pravidelný vlak každou hodinu. Přímý spoj vám zabere v průměru 2 hodiny.  

MHD

Pokud vyrazíte z centra Prahy, je nejpraktičtější použít tramvajový spoj nebo metro. Na zastávku Výstaviště Holešovice jezdí tramvaj číslo 6 a 17. Vystoupíte přímo u výstaviště. Pro cestu metrem musíte nasednout na trasu metra C, cílová je zastávka Nádraží Holešovice. Při této variantě je potřeba zhruba 500 m dojít k areálu pěšky.  

Ubytování na festivalu Metronome Prague 2023   

Pořadatelé festivalu vytipovali několik ubytovacích zařízení, kde s majiteli dohodli zvýhodněnou cenu za ubytování v době konání festivalu. Cena začíná na 11 000 Kč za dvě vstupenky na festival a ubytování po celou dobu festivalu pro dvě osoby. Pokud si budete chtít dopřát opravdový luxus, pak si můžete vybrat hotel za 51 000 Kč. 

Na rezervačních hotelových webech můžete v okolí Výstaviště najít několik druhů ubytování. Jsou to například sdílené ložnice za cenu od 2 000 Kč, Capsule hotel za 2 500 Kč, pokoje se sdílenou koupelnou kolem 3 000 Kč či hotelový pokoj za cenu kolem 4 000 Kč. Ceny jsou uvedené za tři noci. Vše je v dojezdové vzdálenosti kolem 5 km, snadno dosažitelné MHD.

Video  Jakým způsobem dokážou neslyšící poslouchat hudbu?  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi