Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Benátská sází na české a slovenské kapely. Slavit bude Olympic i Team

22. července 2022
20:37

Chinaski, Divokej Bill, Mirai nebo Olympic přivítá třídenní festival Benátská v areálu Vesec v Liberci. Odstartuje ve čtvrtek rozehřívacím večerem pro nedočkavé a vyvrcholí v sobotu koncertem Team.

Po koronavirové pauze se festival Benátská po Ještědem zaměří na to, co bylo vždycky jeho doménou, a to tuzemské a slovenské kapely. Hlavním tahákem budou Team a Olympic a obě kapely budou mít důvod slavit. Petr Janda oslavil osmé kulatiny a jeho kapela neuvěřitelných 60 let. Paľo Habera se svou skupinou Team slaví 40 let od založení a i on letos oslavil kulatiny - šedesátiny.

Vybraní fanoušci navíc dostanou možnost se s kapelou Olympic a Paľem Haberou a s celým Teamem setkat. O takzvaný „meet and greet“ budou moci soutěžit na facebookovém profilu festivalu. 

Team letos vystoupí jen třikrát 

Bude to po několikaletém nuceném půstu doslova unikátní šance, protože například skupina Team v letošním roce vystoupí maximálně na třech koncertech, z nichž jeden bude na Benátské,“ zdůraznil pořadatel Pavel Mikez. Návštěvníci se mohou těšit na další kapely jako Chinaski, Divokej Bill, Škwor nebo Doctor P.P.

Video  Pavol Habera a jeho slavné kraťásky? Už nikdy! 
Video se připravuje ...

Na své si přijde i mladší generace, kdy vystoupí například vítězové Českého slavíka skupina Mirai nebo písničkář Pokáč; v Hudebním stanu Rádia Impuls pak zahraje třeba Objev roku Českého slavíka 21 Michal Horák, kapela O5 a Radeček, rapper Lipo, Atmo Music a řada dalších.

Adrenalin i ruské kolo

Bohatý doprovodný program čeká návštěvníky červencové Benátské! s Impulsem. Připravovaným atrakcím budou vévodit stometrová zipline a ruské kolo, z něhož bude krásný výhled na celý sportovní areál ve Vesci u Liberce. V sobotu také proběhne autogramiáda herců ze seriálu ZOO.

Kromě nabitého tentokrát čistě česko-slovenského hudebního programu bude jeho součástí již tradičně i řada doprovodných aktivit, letos si na své přijdou i milovníci adrenalinu. Kousek od hlavní stage bude postavena stometrová zipline, ani za jízdy tak návštěvníci nepřijdou o hudební zážitek.

„Další atrakcí, která bude vhodnější i pro celé rodiny, které na Benátskou jistě dorazí, bude ruské kolo. Z něho budou mít jako na dlani jak celý festivalový areál, tak i krásný výhled na Ještěd a okolní hřebeny Jizerských hor,“ říká ředitel Benátské! s Impulsem Pavel Mikez. Benátská! není jen o skvělém hudebním zážitku, ale i o dobrém a rozmanitém jídle a dobrém pití.

„Součástí bude nejen festivalová pivnice, ale i vinárna. Tam budeme nabízet kvalitní vína od českých i zahraničních vinařů. Snažíme se dlouhodobě ukázat, že hudební festival nemusí znamenat nekultivovanost, ať se to týká gastronomie, tak i prostředí“ doplňuje majitel festivalu a frontman skupiny Doctor P.P. Petr Pečený.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi