Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Obludy, hlášky, krev a John Cena ve slipech... Sebevražedný oddíl je zpět!

Autor: Ivan D. Hladík - 
5. srpna 2021
09:04

Mohlo by se to taky jmenovat „Kdo přežije aspoň 10 minut“. Komiksová sestava superhrdinů, pardon – superpadouchů, se vrátila do kin. Uprostřed letních radovánek, kdy podobná parta může prázdninový večer ještě víc rozjet.

Režisér James Gunn po Strážcích galaxie (2014 a 2017) prý dostal naprosto volnou ruku při natáčení dalšího titulu, kvůli kterému rozhodně stojí za to vstát z obývákového gauče a jít (konečně) do kina. Sebevražedný oddíl je tím pravým, co k létu patří. Komiksárna, která se nebere vážně, je ulítlá od první do poslední vteřiny, plná hlášek, monster, superhrdinských kousků, sprosťáren, krve, bitek a absurdních postav i situací. „Když se režisér zabývá každou molekulou scénáře, když rozhoduje o každém nasvícení, každé úpravě kostýmu, je to umělec. Umělec s velkým U. James je velmi pedantský, ale v dobrém slova smyslu?“ popsal své dojmy ze spolupráce s Gunnem představitel týmového šéfa Bloodsporta Idris Elba v exkluzivním rozhovoru s herci snímku, který najdete na Blesk.cz již 7. srpna.

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC... Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC... | Vertical Ent.

Členové Sebevražedného oddílu mají tentokrát za úkol dostat se na kobylku generálovi Mateu Suarezovi. Za to jim tajní vládní zmocněnci slíbili umazat část trestů za skutky, které ale vůbec nejsou hrdinské. Ovšem jejich protivník je pro získání vlády nad vzdáleným ostrovem i nad celým světem schopen čehokoli. Třeba i za cenu použití tajné zbraně s názvem Starfish. Zabránit mu v tom musí tedy vskutku bizarní sestava.

 

Nechybí v ní princezna komiksové stáje DC Harley Quin (Margot Robbie), poněkud přerostlý lasičák, dívka ovládající krysy Ratcatcher (Daniela Melchior), přímočarý a nekomplikovaný žraločák King Shark s hlasem Sylvestera Stalloneho, nebo nabušený Peacemaker v podání profesionálního amerického wrestlera Johna Ceny. Ten mimo jiné dokazuje, že jakmile si chlap s jakkoli dokonalou muskulaturou oblékne bílé slipy, nikdo ho nebere vážně...

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC... • VIDEO  - Vertical Ent.
Video se připravuje ...

Zápasník, herec a také rapper ve víkendovém rozhovoru souhlasí s tím, že film jde do kin v ideální okamžik, po koronavirových omezeních. Lidé si jej tak užijí ve velkých sálech na plátnech, v prostředí, které jim chybělo. „Myslím, že každý si z toho odnese něco jiného. Pokud opravdu milujete ty pohlcující zážitky z filmů, zamiřte do IMAX,“ radí Cena. Co tedy také uvidíte? Komiksově rozvernou skládanku se skvělým sondtrackem, efekty a tempem, tedy součásti, které postrádala nedávná Black Widow. Gunn se nebojí v okamžicích „osobních dramat“ celou vážnost situace strhnout do louže humoru, dojetí přebíjet akcí. Je to hravé, barevné, zásah do černého. Přesně tohle od komiksu na plátně čekáme, šílenou jízdu, kterou si rádi zopakujeme. Dvouhodinový nářez, jaký si užijeme. To je Sebevražedný oddíl.

Hodnocení: 85 %

Sebevražedný oddíl

Akční / Dobrodružný / Fantasy

Česká premiéra: 5. 8. 2021, Vertical Ent.

USA, 2021, 132 min

Scénář a režie: James Gunn

Kamera: Henry Braham

Hudba: John Murphy

Hrají: Margot Robbie, Joel Kinnaman, Idris Elba, Jai Courtney, Viola Davis, John Cena, Sylvester Stallone a další.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi