Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Recenze: Špetka chuti okouzlila celý svět pokrmy, po kterých nepřiberete ani gram

Recenze: Špetka chuti okouzlila celý svět pokrmy, po kterých nepřiberete ani gram
Recenze: Špetka chuti okouzlila celý svět pokrmy, po kterých nepřiberete ani gram  (Autor: nakladatelství Esence)
Autor: dce - 
11. srpna 2020
15:50

Má všechno, co by správná kuchařka měla mít - a něco navíc! Publikace Špetka chuti se proslavila v celém světě a velmi rychle se stala fenoménem. Představuje moderní a chutné pokrmy z světových kuchyní a nabízí jedno výrazné plus!

Autorky kuchařky Kate Allinsonová a Kay Featherstonová slibují, že po jejich receptech nepřiberete ani gram. Nápad na publikaci se zrodil díky stránce, kterou sleduje 1,5 milionu lidí. Cílem bylo najít chutné ale i zdravé a dietní pokrmy. Podle úspěchu knihy i webovky se dá říct, že jde o sázku na jistotu.

Špetka chuti přináší přes sto receptů, které jsou kromě výše zmíněných kvalit i snadné a rychlé. Když jste většinu dne v práci, nemáte myšlenky na to, trávit jeho zbytek v kuchyni - zvlášť pokud je vaření vaší obživou, jako tomu bylo právě u autorek knihy. 

A dosáhly skutečně svých cílů? Každý recept se vejde na několik málo řádků jedné stránky knihy - druhou vždy zdobí lákavá fotografie. Několik málo receptů se ale táhne až na dvě strany. Seznam ingrediencí je navíc často velmi obsáhlý a občas i poměrně specifický, do té míry, že nemusí být vždy jednoduché jeho složky sehnat.

Už dle zběžného prolétnutí knihy je zjevné, že v něm nenajdete téměř nic, co by se byť vzdáleně podobalo české kuchyni - mnoho receptů využívá asijské, či středo- a jihoamerické kuchyně. Při jejím využívání se tak nesmíte bát experimentovat. Nové chutě ale otvírají nové obzory. A díky Špetce chuti to může být i bez výčitek.


Kate Allinsonová a Kay Featherstonová

Špetka chuti

nakladatelství Esence, 2020

272 stran

Hodnocení: 80 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi