Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nu-metalové legendy se vrací do Česka: Limp Bizkit zahrají v původní sestavě!

Autor: tz - 
11. února 2020
18:00

Jedna z nejslavnějších nu-metalových formací, která pomohla svým osobitým soundem etablovat tento hudební žánr, se vrací do Česka. Legendární Limp Bizkit vystoupí 15. srpna 2020 v pražském Foru Karlín ve své původní sestavě.

Hudba, kterou tato pětice produkuje, je těžko zařaditelná – Fred Durst a spol. totiž kombinují tvrdou muziku se samply, hip-hopem a svůj díl na výsledném zvuku kapely má i DJ Lethal (dříve House of Pain), který je již regulérním členem kapely.

Pětice pocházející z Floridy, z městečka Jacksonville, odstartovala svoji hvězdnou dráhu v roce 1994. Patří mezi kapely, jejichž tvorba značně ovlivnila „heavy“ scénu. Za dobu svého fungování prodali více než 30 milionů kopií svých desek po celém světě.

Jejich průlomové desky z roku 1999, která dostala název „Significant Other“ a ze které pocházejí hity Nookie, Break Stuff  a Re-Arranged, se pouze v Americe prodalo 7,5 milionu kopií. Limp Bizkit vystoupili v Česku celkem pětkrát.

Naposledy to bylo v roce 2018 v Panenském Týnci. Frontman skupiny Fred Durst loni režíroval film o posedlém fanouškovi Fanatik. Hlavní roli v něm ztvárnil legendární John Travolta. Letos v Praze Limp Bizkit zahrají dost možná i nové songy z chystaného alba Stampede of the Disco Elephants.

Oficiální facebook stránka koncertu Limp Bizkit

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi