Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Report: Imagination Festival 2018 potvrdil status české harder styles jedničky. Přijela na něj spousta cizinců

Autor: shp - 
28. listopadu 2018
17:30

Každý český fanoušek EDM moc dobře ví, co je Imagination Festival zač. Harder styles a drum'n'bass pod jednou střechou se už v minulosti ukázaly jako správný recept na to, jak spojit spoustu tancechtivých lidí. Na Imagination Festival 2018 jsem se těšil letos obzvlášť, protože se akce po čtyřech letech vrátila do areálu Expo PVA v Letňanech. A tam se paří setsakramentsky dobře.

Na místo činu jsme dorazili krátce před 23. hodinou, abychom se zúčastnili hromadného focení, které jsme stejně nestihli. Hanba nám! Naštěstí se kolem stále potulovala spousta kamarádů, takže slovo dalo slovo a nálada byla rázem více než dobrá. I když vypadala Imagination stage moc pěkně, naše kroky nás zavedly na Devastator stage, kde se hrály po celou noc tvrdé styly.

Nemastný a neslaný hardstyle

Stejně jako Imagination, i Devastator area vypadala bombasticky. Design, osvětlení, vizuální efekty a hlavně zvuk byly na perfektní světové úrovni. První, koho jsem zde slyšel, byl nizozemský Keltek, což je polovina bývalých Psyko Punkz. Popravdě jsem od něj nic nečekal a taky jsem nic nedostal. Nudný, nevýrazný hardstyle bez jakéhokoliv nápadu. Nic, co by dosahovalo kvalit původního složení Psyko Punkz. Brzy ho naštěstí vystřídal italský Zatox, který nikdy nezklame.

Celou nocí provázel MC Ruffian, ale Zatoxovi dělal hlasový doprovod MC Dave Revan. I když šlo o snad nejvíc možnou mainstream podobu euphoric hardstylu, pěkně to odsýpalo. Zazněly věci jako Zatox vs HWS Origins – Zombivilization, Armin van Buuren – Blah Blah Blah (Brennan Heart & Toneshifterz Remix), Zatox & Kronos ft. Dave Revan – Kings of the Front Row nebo Zatox – Back to the Oldschool 2016. Zatox prostě válel.

Na následující českou premiéru live vystoupení hardstylového dua Gunz for Hire, které tvoří Ran-D a Adaro, čekalo mnoho fanoušků. Já ne, protože i když je mám rád jako jednotlivce, jejich společná tvorba mi nikdy nic neříkala a přišla mi naprosto tuctová. A jejich set mě nepřesvědčil. I když přítomní fandové hardstylu pařili na hity Bolivia, Bella Ciao nebo Kings of Mayhem jako o život, já se nudil.

Evil Activities potěšili

Následující Caine předvedl podstatně říznější raw hardstyle. Tracky jako Caine & Deimos – Together (Caine 2018 Remix) a Caine – Blast Yo' Ass pořádně rozvášnil. To bylo pro mě jinačí kafe. Tenhle ryšavý hardstylový viking s plnovousem ví, jak rozhýbat davy. Další vystoupení patřilo Evil Activities, jejichž vystoupení již tradičně doplnil hlas E-Lifea. Nečekal jsem nic moc, pouze plytký mainstream hardcore a set mě vyvedl z omylu.

Jasně, mainstream to byl, ale řízný a rázný. Kelly za doprovodu rovnokšilťáckého rappera spustil tracky jako Angerfist & Evil Activities & E-Life – Outta Control, Evil Activities & DJ Mad Dog – 911, Angerfist – Temple Of Disease (Tha Playah Remix) nebo Endymion & Nosferatu – Drunk With A Gun (Evil Activities Remix). Všichni jsme zpívali, tleskali a pařili. Bylo to fajn a nemám k tomu výtky. Další na řadě byl frenchcorový zajíček Sefa, nová a velká hvězda scény.

České publikum si songy jako Sefa & Dr. Peacock – World of The Dream, Destructive Tendencies & Warface – Release The Kraken (Sefa Remix) či Sefa – Suffering Matters získal. Set hezky odsýpal, a i když není frenchcore můj oblíbený žánr, nemůžu jeho vystoupení cokoliv vytknout. Následující vystoupení Greazy Puzzy Fuckerz (aka uptempo hardcore Caine) bylo taktéž českou premiérou. I když je to objektivně úchylácká blbina, těšil jsem se nejvíc. A zklamán jsem nebyl.

GPF je magořina „na entou“

Caine v šílené masce zahrál magořiny jako Greazy Puzzy Fuckerz & Mind Compressor – Spaghetti Love, Caine & Greazy Puzzy Fuckerz – Kendal Duck nebo Greazy Puzzy Fuckerz – Greazy Response. Jelo se nad 200 bpm a tak to mělo být. Kdo neměl dost, čekal ho další uptempo hardcore náklep v podobě versus setu italského démona Andyho The Corea a domácích Hungry Beats. Jelikož došlo k výpadku elektrického proudu a mě už bolely nohy, zamířili jsme domů.

Kdo však vydržel deset minut, dočkal se pořádné dorážečky. Já jsem byl s Imagination Festivalem 2018 spokojený. Přijde mi, že je, co se organizace a doprovodného programu týče (Meet & Greet), rok od roku lepší. A výstaviště v Letňanech je rozhodně lepší prostor než v Holešovicích. Dostalo mě také, kolik cizinců dorazilo. Řekl bych, že šlo klidně o třetinu návštěvníků. Já jsem byl spokojen. Rostoucí popularitu harder styles žánrů ostatně potvrzuje i to, že se chystá halovka Devastator bez drum'n'bass stage. A na tu se těším.

Zobrazit celou diskusi