Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Golden Age: A Night to Remember – legendy trancu Scot Project, The Thrillseekers a Jes míří do Prahy

Autor: shp, tz - 
8. listopadu 2018
18:00

Sobota 1. prosince 2018 se stane svátkem pro všechny milovníky elektronického tanečního žánru trance. V pražském klubu Tresor nedaleko Václavského náměstí totiž proběhne party zaměřená na klasiky tohoto stylu. Na Golden Age: A Night to Remember vystoupí DJové Scot Project, The Thrillseekers, Matt Darey, Andrea Ribeca, Ronski Speed nebo zpěvačka Jes.

Golden Age: A Night to Remember je klubová akce se zaměřením na éru klasického trancu, kdy byl tento žánr na svém vrcholu a přinesl posluchačům ty největší a nejprocítěnější hity. Tato akce vám toto období připomene a vy si na ně budete moci zapařit v klubu Tresor, který se nalézá přímo v centru české metropole. Oldschool a remember akce zaměřené na klasickou elektronickou hudbu jsou v zahraničí velmi populární, v Česku jsou však spíše výjimkou. Proto by měli praví tranceři Golden Age: A Night to Remember věnovat pozornost.

The Thrillseekers - 20 let trancu

Headlinerem akce nebude nikdo jiný než slavný britský DJ a producent Steve Helstrip (45) známější pod uměleckým jménem The Thrillseekers. Na trancové scéně se pohybuje již téměř 20 let. Jeho legendární hit Synaesthesia, který byl jeho debutem, netřeba představovat. The Thrillseekers zabodoval i s emotivními tracky The Last Time, Affinity, Dreaming Of You, Just Because, This Is All We Have, Find You či Amber. Behěm své kariéry vyprodukoval remixy pro Tiësta i Armina van Buurena. V roce 2006 se umístil v prestižní anketě DJ Mag Top 100 DJs na úctyhodném 45. místě. Na party můžete očekávat jeho klasický trance set.

Dredatý hardtrance řezník Scot Project

To nejlepší z hardtrancu předvede jeden ze zakladatelů tohoto subžánru. Do Prahy se po několika letech vrací Frank Zenker (45) aka Scot Project. Sympatický dredař se za mixpult postavil poprvé, když mu bylo teprve 13 let. V 90. letech byl rezidentem několika klubů ve Frankfurtu, kde se narodil. Jeho sound byl vždy typický tvrdším a rychlejším pojetím trancu. V roce 1994 vešel do povědomí jeho hit X. Scot Project své songy dodnes často pojmenovává po písmenech abecedy. Díky hitu O (Overdrive) se stal známým po celém světě. V roce 2002 založil s další hardtrancovou legendou Derbem label Druck Records. Během své kariéry vstoupil na akcích jako Sensation Black, DefQon.1 nebo Trance Energy. Na party od něj můžete čekávat set plný hardtrance klasik.

Královna vocal tracu Jes

Je považována za královnu vocal trancu, je půvabná a má zlato v hrdle. Třikrát byla nominována na cenu Grammy. Američanka Jes Brieden (44) je taktéž nerozlučně spjata s trance žánrem. Kdo by neznal hit Motorcycle - As The Rush Comes? Jak fandové moc dobře vědí, Motorcycle tvořila dříve právě Jes společně s dvojicí Gabriel & Dresden. Za svou kariéru Jes spolupracovala se spoustou dalších slavných trance DJů a producentů včetně Tiësta, ATBho, BTho nebo Cosmic Gate. V Praze sympatická blondýnka rozjede DJ set, který doprovodí živým zpěvem a vokály. Slyšet hlas Jes na vlastní uši je opravdovým zážitkem.

Andrea Ribeca - producentský Nu NRG set

Speciálním hostem party bude absolutní legenda trance hudby. Vystoupí na ní totiž Andrea Ribeca (44) z kultovního dua Nu NRG, které tvořil společně s Giuseppem Ottavianim (40). V Praze zahraje ojedinělý producentský set, v němž určitě uslyšíte všechny největší hity Nu NRG jako Dreamland, Free Fall, Butterfly, Connective či Supersonik Way stejně jako jeho další produkci. Pamětníci dosud považují legendární projekt za to co nejlepší, co světu trance hudba dala a s tím nelze jinak než souhlasit. Tohle bude hodně ENERGICKÝ set.

Česká premiéra Matta Dareyho

Golden Age: A Night to Remember přinese českou premiéru jednoho z největších trance jmen všech dob. Jde o Matta Dareyho (49), který je považován za opravdového zakladatele a průkopníka trancu, se kterým vždy slavil úspěchy. Během své kariéry prodal více než úctyhodné dva miliony nosičů. Jeho hity, z nichž spoustu vyprodukoval pod aliasy jako Li Kwan, Lost Tribe, Tekara a Urban Astronauts, byste na prstech jedné ruky skutečně nespočítali. Hráči si také moc dobře pamatují, že se podílel i na soundtracku futuristické závodní hry N.GEN Racing pro PlayStation 1, kde se objevily jeho pecky Sunburst, Killer Queen, Blue Skies a Big Bad. V Praze odehraje svůj retrospektivní set.

Ronski Speed - sound of Euphonic

Německá legenda Ronny Schneider (43) alias Ronski Speed patří nejenom k nejznámějším zástupcům labelu Euphonic, ale zároveň k jedněm z nejslavnějších trance DJům a producentům vůbec. V Česku vzhledem ke své velké popularitě vystupoval již nesčetněkrát a jeho sety jsou vždy zárukou kvalitní trance hudby. Velké popularitě se těšila i jeho radioshow Euphonic Sessions. Autor hitů jako The Space We Are nebo All The Way prostě nezklame. Na taneční scéně se ostatně pohybuje více než 20 let. A to už si zaslouží uznání.

Kompletní line-up Golden Age: A Night to Remember

* The Thrillseekers – 20 let trancu

* Scot Project – klasiky hardtrancu

* Jes live – DJ set + živé vokály

* Matt Darey – retrospektivní set a česká premiéra

* Andrea Ribeca – producentský Nu NRG set

* Ronski Speed – sound Euphonic labelu

OFICIÁLNÍ FACEBOOK AKCE 

Zobrazit celou diskusi