Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trust: Unesli mladého dědice naftařského impéria, rodině se ale výkupné platit nechce

Autor: Ivan D. Hladík - 
27. března 2018
12:00

Řím roku 1973. John Paul Getty III, mladý dědic naftařského impéria rodiny Gettyových, je unesen mafií, která za něj požaduje výkupné. Rodina však o jeho návrat z nějakého nepochopitelného důvodu zjevně vůbec nestojí.

Brilantní obsazení, originální zápletka – co si jako diváci můžeme přát více? Přichází Trust, nový seriál z produkce HBO. Vypráví příběh Johna Paula Gettyho III, dědice naftařského impéria rodiny Gettyových. Odehrává se v roce 1973, kdy je mladý Getty v Římě unesen mafií, která požaduje výkupné v hodnotě několika milionů dolarů. Co by ostatně bohatá rodina za návrat milovaného chlapce nezaplatila? Seriál zachycuje mladíkovo utrpení v rukou únosců, kteří nedokáží pochopit, proč o jejich zajatce zjevně nikdo nestojí.

Trust: Unesli mladého dědice naftařského impéria, rodině se ale výkupné platit nechce... Trust: Unesli mladého dědice naftařského impéria, rodině se ale výkupné platit nechce... | HBO

Italská policie se domnívá, že se jedná o nejapný žert a odmítá se vyšetřováním zabývat. Paulův otec si užívá drogového opojení v Londýně a nezvedá telefon. Paulův dědeček – patrně nejbohatší muž světa – trčí na svém tudorovském sídle na anglickém venkově ve společnosti pěti milenek a ochočeného lva. Nemá čas. A tak je na Paulově matce, aby se stále zoufalejšími únosci vyjednávala. Problém tkví v tom, že nemá ani vindru. Jak tohle může dopadnout... Vše se dozvíme už 30. března, kdy má seriál premiéru.

Podívejte se na upoutávku seriálu:

Video  Trust: Unesli mladého dědice naftařského impéria, rodině se ale výkupné platit nechce...  - HBO
Video se připravuje ...

Kromě zajímavé zápletky láká i na hvězdy ve svém čele. Mimo jiné se v něm totiž objeví Donald Sutherland (82) coby J. Paul Getty, Hilary Swank (43) jako Gail Getty nebo Brendan Fraser (49) v roli Jamese Fletchera Chaceho. Postavu J. Paula Gettyho III pak ztvárnil mladý a nadějný anglický herec, ale také režisér a scenárista Harris Dickinson (22). I na režisérském postu je skutečná osobnost - Danny Boyle (61), režisér takových snímků, jako například T2 Trainspotting (2017), 127 hodin (2010) či Milionář z chatrče (2008).

„Moje postava rozhodně není jednoduchá,“ řekl Donald Sutherland. „Není v ní jen černá a bílá. Dokonce ani černá, šedá  a bílá. Je v něm spousta barev a odstínů. A je velmi zvrhlý.“ Jak herec úpoznával příběh muže, kterého hrál, začal mu i víc rozumět. „Nebyl krutý. Byl pragmatický. Kdyby zaplatil výkupné hned, ohrozil by svých dalších 13 vnoučat,“ prozradil herec. Názor si budeme moci udělat sami. Pravdou však je, že odborníci o Trustu mluví jako o seriálu, který realisticky a přitom strhujícím způsobem popisuje svět doslova „zrezivělý“ bohatstvím a posunutou morálkou. Jak se žilo miliardářům v 70. letech zjistíme už o Velikonocích.

Trust; seriál

Krimi / Drama

Česká premiéra: 30. 3. 2018, HBO

USA / Velká Británie, 2018

Režie: Danny Boyle

Scénář: Simon Beaufoy

Kamera: Christopher Ross

Hrají: Brendan Fraser, Donald Sutherland, Hilary Swank, Charlotte Riley, Hannah New, Sophie Winkleman, Harris Dickinson a další.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi