Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Recenze: Připadá vám, že hloupnete? Pomůže Mozková posilovna!

Mozková posilovna
Mozková posilovna  (Autor: BizzBooks)
Autor: lm - 
22. února 2018
17:31

Už jste si někdy řekli, že čím jste starší, tím jste hloupější? Dělá vám problém paměť a máte potíže se soustředit? Nejste zdaleka jediní! Lidský mozek má ohromný potenciál, ale pokud se o něj nestaráme, tak nefunguje, jak by měl. Mozková posilovna Phila Dobsona vám s tím pomůže.

Kniha Phila Dobsona sice není na první pohled příliš obsáhlá, triků na zlepšení mozkové funkce v ní ale najdete až až. Naučíte se především zlepšit svou produktivitu a výkonost, kreativitu, paměť a celkově zjistitíte, jak přemýšlet chytřeji. Díky tomu budete schopni lépe zorganizovat své myšlenky a ve výsledku i celý život.

Dobson vás ve své knize naučí, že nejdůležitější je, jak se ke svému mozku chováte. Pět hlavních kroků k lepší mozkové kondici jsou zvládnutí stresu, cvičení, správná výživa, pořádný spánek a zážitky. K optimálnímu mentálnímu výkonu je třeba udržovat rovnováhu, odpočívat a mozek stimulovat. Díky tomu si ho uchováte mladý a přizpůsobivý. Napříč knihou jsou různá cvičení, která vám pomohou kognitivní schopnosti posílit.

Jakmile budete mít těch pět základních kroků v malíku, Dobson vás naučí, jak s mozkem lépe pracovat, zejména pak, jak se zaměřit na to podstatné a začít využívat sílu mysli. Naučíte se i, jak regulovat emoce a jak zužitkovat představivost. To vše jednoduše, stručně, přehledně a především poutavě.


Phil Dobson

Mozková posilovna: Kondiční cvičení pro váš mozek

BizzBooks, 2017

146 stran

Hodnocení: 85 %

rampepurda ( 22. února 2018 17:46 )

A cena?

Zobrazit celou diskusi