Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

90s Explosion Festival: Největší hvězdy devadesátek míří na pražské Výstaviště

Autor: shp, tz - 
10. prosince 2017
14:00

90s Explosion je světová značka, která prezentuje unikátní koncept kapel 90. let již přes 9 let. Událost této velikosti se koná jednou a naposledy. Pod jednou značkou, na jednom pódiu, v jeden den, 14 světových kapel z 90. let, jednou a naposledy, to je motto festivalu. 90s Explosion prezentuje jedinečný program těch nejlepších kapel, které v 90. letech a dodnes účinkují, a stal se tak největším festivalem svého druhu ve střední Evropě. 

90s Explosion Festival je akce, která se zaměřuje na největší hvězdy 90. let, které obsazovaly přední příčky hitparád a dodnes mají daleko k tomu, aby se na ně zapomnělo. Pamatujete na formace jako 2 Unlimited, Twenty 4 Seven nebo Captain Jack? Samozřejmě, že pamatujete. Všechny tyto největší hvězdy devadesátek příští rok zamíří na pražské Výstaviště. Kdo vše na něm vystoupí?

2 Unlimited

Nizozemské duo, které je symbolem eurodancu, není potřeba dlouze představovat. Jeho hity jako No Limit, Tribal Dance, Get Ready for This nebo Let The Beat Control Your Body vévodily dlouhou dobu hitparádám, na jejich špičce se objevily celkem šestnáctkrát a patří k tomu nejlepšímu v žánru. Za svoji kariéru prodali 2 Unlimited přes úctyhodných 20 milionů desek. A není pochyb, že i v roce 2018 předvedou Ray Slijngaard a Kim Vergouwen hodně energickou show.

Snap!

Německou skupinu Snap! vystřelil její první single The Power z roku 1990 mezi hvězdy taneční scény. Ze songu se stal megahit, který pouštějí radiostanice dodnes. Snap! potvrdili svoji váhu ve světě hudby peckou Rhytm is a Dancer, která vyšla o dva roky později a zapsala se do historie eurodancu zlatým písmem. Oba hity na Výstavišti stoprocentně zazní. Naším černým koněm jejich tvorby je track The First the Last Eternity z roku 1994.

Haddaway

Trinidadský zpěvák Alexander Nestor Haddaway, který se usídlil v Německu, patří k nejvýraznějším jménům eurodance scény vůbec. Jeho nejznámější hit What is Love zná každý. Proslavila ho po celém světě kultovní komedie z klubové scény Noc v Roxbury, v níž se stal ústředním songem. I jeho tracky jako Life nebo Rock My Heart patří k těm nezapomenutelným. Haddaway prostě na žádné správné devadesátkové párty nesmí chybět.

Dr. Alban

Nigerijský zpěvák a rapper Alban Uzoma Nwapa alias Dr. Alban je hudebník, kterého nelze zaměnit s nikým jiným. Jeho eurodance tvorba je totiž plná prvků z jiných žánrů jako reggae nebo dancehall. Největší a nejznámější hit Dr. Albana It’s My Life z alba One Life jsou zosobněné devadesátky. A na 90s Explosion Festivalu rozhodně zazní. V roce 2008 vydal Dr. Alban, který prodal celosvětově 16 milionů desek, song I Love the 90's. Na něm se podílel společně s dalším vystupujícím z festivalu – Haddawayem. Track je poctou právě 90. létům, která oba tolik milují.

Fun Factory

Kdo by neznal tuhle německou formaci v čele s rapperem Smoothem T. alias Tonim Cotturou? Ano, tím samým Cotturou, který spolupracoval s Backstreet Boys nebo Nanou. Fun Factory bodovali v hitparádách i u posluchačů s hity jako Pain, Close To You, Celebration nebo Doh Wah Diddy. Od Fun Factory můžete očekávat zpěvný eurodance s prvky hip hopu, se kterým bodují již od vydání prvního alba Nonstop z roku 1994.

Twenty 4 Seven

Počátky formace Twenty 4 Seven se datují až do roku 1989, kdy v ní působil ještě Captain Hollywood Project. Největší hity ale přinesla tato nizozemská legenda právě v 90. letech. Pecky jako Take Me Away, Is it Love, Slave to the Music nebo Leave Them Alone patří k tomu nejlepšímu z eurodancu vůbec. Není se proto čemu divit, že i v České republice okupovali Twenty 4 Seven přední příčky hitparád. Stay-C a Li Ann domácí publikum na Výstavišti zaručení roztančí a rozezpívají.

Culture Beat

Německé uskupení Culture Beat prodalo 10 milionů desek po celém světě. Největší zásluhu na tom má bezpochyby megahit Mr. Vain z roku 1993. Tím ale výčet parádních eurodance songů, které má Culture Beat na svědomí, zdaleka nekončí. I Got to Get, Anything nebo Adelante nás v 90. letech roztančily a roztančí nás opět i příští rok. Culture Beat je prostě zárukou kvalitní eurodance smrště, která nezklame.

Sash!

Německý rodák Sascha Lappessen alias DJ Sash! je zosobněním kvalitní elektronické hudby 90. let i nového milénia. Jeho velká popularita se odrazila ve velkém množství produkce, která si po dlouhé roky udržela vysokou kvalitu. Kromě nezapomenutelné hitovky Ecuador má Sash! na svědomí další bombastické taneční tracky jako Encore Une Fois, Stay, La Primavera, Mysterious Time, Ganbareh, Run, I Believe nebo Just Around The Hill. Sash! vás ze všech možná roztančí vůbec nejvíc. Jeho DJský set bude plný prvotřídního eurotrancu a handz-upu si nenechejte ujít.

Captain Jack

Německá eurodance legenda Captain Jack si vždy zakládala na vojenských tématech a pořádné porci humoru. A to jí zůstalo až dodnes. Skupina přinesla světu nezapomenutelné zpěvné klasiky žánru jako Captain Jack, Drill Instructor, Soldier, Soldier nebo Holiday. U Captain Jack si můžete být i nyní jisti, že vás čekají kvalitní taneční pecky, vtipné texty a hlavně zábava, která roztančí.

La Bouche

Americké duo La Bouche s podporou německého producenta Franka Fariana vždy patřilo k tomu nejlepšímu, co eurodance scéna světu nabídla. Svědčí o tom i více než 10 milionů prodaných desek. V roce 2001 ho však zastihla tragédie. Zpěvačka Melanie Thornton zahynula při pádu letadla. Zpěvák a rapper Lane McCray se však rozhodl pokračovat dál a společně se Sophií Cairo pokračují s La Bouche dál v původním eurodance duchu. Kdo by přece neznal jejich hit Be My Lover, který se také objevil v komedii Noc v Roxbury? Jejich hitovka Sweet Dreams je také nezapomenutelná.

C-Block

Americko-německá formace C-Block se vždy vyznačovala zvučnou kombinací eurodancu a hip-hopu. A v tomto stylu můžete očekávat i jejich vystoupení na pražském Výstavišti. Hity jako So Strung Out, Time Is Tickin Away nebo Summertime nemohou chybět. Jste připraveni na přísný rap a líbivé vokály? Při vystoupení C-Block nebude chybět ani jedno.

Alice DJ

Nikdo, kdo miluje populární taneční hudbu, nemůže popřít, že nizozemský projekt Alice Deejay uznávaného DJ Jurgena patří k tomu nejlepšímu, co hudba na přelomu 90. let a nového milénia přinesla světu. Hity jako Better of Alone, Back in My Life, Will I Ever jsou právem považovány za poklady eurotrance žánru. I songy jako Lonely One nebo Celebrate Our Love jsou naprosto parádní a dodnes se na ně skvěle paří. Znovuzrozený projekt Alice DJ se určitě vyplatí si přijít poslechnout.

Holki

Domácí dívčí skupinu netřeba dlouze představovat. Popově taneční Holki vzaly na přelomu 90. let a nového milénia zaútočily na československou hudební scénu jako uragán. Hity jako Když mě líbáš, Už mi nevolej, Letní ráno, Můj kluk nebo Já tě mám ráda jsme si před lety zpívali všichni a zazpíváme si je znovu na Výstavišti. Radana Labajová, Kateřina Brzobohatá a Nikola Šobichová se na vás už těší.

MC Erik feat. Ivana

Kdo by neznal slovenskou formaci Maduar, která ukázala, že i ve východní Evropě se tvoří kvalitní eurodance. Do It je nesmrtelná hudební legenda. MC Erik a Barbara ze skupiny odešli a pokračovali ve dvou. Všichni si pamatujeme songy jako U Can’t Stop nebo It’s Your Day. Erik Aresta alias MC Erik vystoupí se svou současnou pěveckou partnerkou Ivanou a na žádné z největších hitů devadesátek rozhodně nezapomene. 

OFICIÁLNÍ FACEBOOK 90s Explosion Festival

OFICIÁLNÍ STRÁNKY 90S Explosion Festival

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi