
Recenze: Polévkování je kniha plná zdraví, vůně a tekutých dobrot

Milujete odšťavňování nebo mixování ovocných smoothies? Zkuste také polévkování! Nová kniha Alison Velázquezové je k tomu tím nejlepším průvodcem.
Pokud nejste příznivcem složitého vaření, pak je tahle kniha právě pro vás. Kouzlit chutné polévky podle ní zvládnou i naprostí začátečníci. V úvodu vás autorka provede naprostými základy, kde vysvětlí, jak na základní suroviny, jejich skladování, ale také představí ozdravné kúry. Ano, i s polévkami totiž můžete detoxikovat. Alison vám nabídne hned několik podrobně rozepsaných plánů.
V dalších částech pak přináší více než 80 receptů na teplé i studené polévky z ovoce i zeleniny rozdělených podle ročních období, zakončených ještě samostatnou kapitolou o vývarech.
Každý přehledně graficky zpracovaný recept se skládá z krátkého popisu polévky, udává celkovou dobu přípravy, množství a také dobu, po jakou můžete pokrm skladovat. Nechybí samozřejmě nezbytný seznam surovin, postup přípravy a užitečné typy. Dietáři pak jistě ocení tabulku výživových hodnot.
V receptech najdete klasické polévky, které znáte z babiččiny kuchyně, ale i řadu originálních a moderních receptů. Tak dobrou chuť!
Polévkování
Alison Velázquezová
nakladatelství Euromedia/Esence
192 stran
Hodnocení: 90 %
Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.