Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Božský Thor má nový sestřih, na hvězdnou akci láká čerstvým trailerem

Fotografie
Snímek Thor: Ragnarok má českou premiéru 26. října 2017, Chris Hemsworth se v něm vrací jako neporazitelný bůh z Asgardu.  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík, Falcon - 
24. července 2017
10:00

Do filmového podzimu už zase tak moc dlouhá doba nezbývá. Jedním z jeho trháků má být i nové dobrodružství komiksového hrdiny Thora v podání Chrise Hemswortha (33). Kromě něj je film nabitý hvězdami a aktuální trailer slibuje akci i obrazový zážitek.

Thor je v novém filmu s názvem Thor: Ragnarok uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva. Musí se pustit do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – zkázu svého domova a konec asgardské civilizace –, který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers – neuvěřitelnému Hulkovi.

3567601:full:true:true

Tentokrát komiksový hrdina v prvních záběrech překvapil kratším sestřihem (což vítají hlavně fanynky) a láká na nabitou akci! Vedle Hemswortha se objeví další hollywoodské hvězdy, vrátí se například Tom Hiddleston (36) jako Loki, Mark Ruffalo (49) coby Bruce Banner alias Hulk nebo třeba Anthony Hopkins (79) v roli Odina. K nim přibude několik nových tváří, Cate Blanchett (48) coby Hela nebo démonický Jeff Goldblum (64), který ztvární Velmistra. Ze svých vlastních příběhů pak jako Dr. Strange nakoukne neméně oblíbená star, Benedict Cumberbatch (41). Ačkoliv česká premiéra se odehraje až 26. října 2017, už nyní Blesk odhaluje několik filmových zajímavostí.

Podívejte se na zbrusu novou upoutávku filmu:

Video  Snímek Thor: Ragnarok má českou premiéru 26. října 2017, Chris Hemsworth se v něm vrací jako neporazitelný bůh z Asgardu.  - Falcon, INT
Video se připravuje ...

Novozélandský režisér Taika Waititi (41) film nejen režíruje, ale současně si zahrál i počítačově animovanou postavu jménem Korg. Toho vydavatelství Marvel ve svých komiksech poprvé představilo v roce 1962, ve filmovém světě se dosud neobjevil. Během dní, kdy Waititi zastával roli režiséra a současně hrál, musel na základě požadavků týmu vizuálních efektů na sobě nosit neutrálně šedou kombinézu posetou polovinami pingpongových míčků. Ty jsou během postprodukce používány pro účely sledování pohybů hercova těla. Pozorovat ho, jak takto vystrojený režíruje film, byl pro všechny zúčastněné velmi neobvyklý zážitek!

Hela v podání Cate Blanchett, jež se v komiksové předloze řadí mezi jedny z Thorových nejnebezpečnějších protivníků, je vůbec první ženskou hlavní zápornou postavou filmů společnosti Marvel, které k dnešnímu dni vznikly.

Při natáčení tohoto filmu jeho štáb v rámci snímků filmového světa společnosti Marvel zavítal vůbec poprvé nejen do Austrálie, ale obecně na jižní polokouli. Při natáčení snímku bylo také využito všech devět ateliérů společnosti Village Roadshow, ať už pro potřeby natáčení či výstavby dekorací. Ateliér 9, největší ateliér na jižní polokouli, byl dokončen pouhých několik týdnů před začátkem natáčení. Dvojice filmových dekorací, náměstí v Asgardu a Sakaar, v součtu zabírají plochu dvou hřišť amerického fotbalu.

Oscarový výtvarník Dan Hennah (trilogie Pán prstenů, Hobit) a výtvarník Ra Vincent (Co děláme v temnotách) pro potřeby 17týdenního natáčení navrhli více než dva tucty dekorací. Zkušená kostymérka Mayes Rubeo (Avatar, Warcraft: První střet, Velká čínská zeď) pro film vytvořila více než 2500 původních kostýmů (zahrnujících kostýmy pro obyvatele Asgardu i Sakaaru) z materiálů, které pocházely výhradně z Austrálie.

3567604:full:true:true

Chris Hemsworth davům fanoušků rozdával pizzu, kterou pro ně nakoupil manažer natáčecích lokací tohoto filmu Duncan Jones. Jedna z místních teenagerek se po týdenním čekání setkala s Tomem Hiddlestonem, a to i za přítomnosti televizních kamer místních zpravodajství. 

Na začátku prvního dne natáčení uspořádal místní maorský kmen obřadní tanec, který měl zajistit hladký průběh celého natáčení. O osmačtyřicet natáčecích dní později se členové tohoto kmene vrátili a uspořádali překrásný závěrečný obřad, který byl vyvrcholením pozoruhodného natáčení na australské půdě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi