Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Král Artuš je v novém filmu Guye Ritchieho sexy akční hrdina

Autor: Ivan D. Hladík - 
4. května 2017
10:47

Mýty nejsou od toho, aby se na ně nesahalo! To si řekl uznávaný režisér Guy Ritchie (48), známý i jako exmanžel popové královny Madonny (58). Zajímavější než jeho vztahy je ale nápad vzít tak známý příběh, jako je ten krále Artuše, a představit ho v nové podobě a s tváří seriálové hvězdy Charlieho Hunnama (37).

Když je v Arthurově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Arthurův strýc Vortigern (Jude Law, 44). Arthur, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, a vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ… bez ohledu na to, zda se mu to líbí či nelíbí. Jak se mu to podaří, uvidíme už 11. května ve výpravném akčním dobrodružném filmu Král Artuš: Legenda o meči.

Video  Film režiséra Guye Ritchieho „Král Artuš: Legenda o meči“ má českou premiéru 11. května 2017 • trailer  - Vertical Entertainment
Video se připravuje ...

Netradiční podhled na mýtus o legendárním Excaliburu zdobí několik důvodů, proč si ho rozhodně nenechat ujít. Hlavním tahákem je především Charlie Hunnam, hvězda seriálu Zákon gangu (2008–2014). „Jedním z mých dávných dětských snů bylo vyměnit moji malou motorku za koně a meč,“ přiznal herec. „Film Excalibur jsem vždycky miloval. Kdo by řekl, že sen zahrát si v něčem takovém se mi za třicet let splní?“ A co je podle Hunnama na novém artušovském příběhu nejzajímavější? „Je to příběh o začátcích. O tom, jak Artuš zvládl svůj přerod, odcizení od rodiny a smíření s osudem. Je to mnohem pochmurnější a odvážnější, a určitým způsobem mnohem modernější,“ říká představitel Artuše.

Film režiséra Guye Ritchieho "Král Artuš: Legenda o meči" má českou premiéru 11. května 2017 Film režiséra Guye Ritchieho "Král Artuš: Legenda o meči" má českou premiéru 11. května 2017 | Vertical Entertainment / INT

Charlie Hunnam je rodák z Newcastle v Anglii. Britský herec a scenárista překvapil a stal se oblíbeným v roli mladého gaye Nathana Maloneye v dnes již kultovní minisérii Queer As Folk (1999 až 2000). Po další významné roli Lloyda Haytheho v komediálním seriálu Kolej, základ života (Undeclared, 2001 až 2003) přišel Jackson „Jax“ Teller ve zmíněném Zákonu gangu (Sons of Anarchy). U nás jsme ho také mohli vidět ve filmových rolích, například coby boxera Jaye v kriminálním thrilleru Chladnokrevný (2012) nebo jako bývalého pilota Raleigha Becketa zachraňujícího lidstvo v akčním sci-fi Guillerma del Toro Pacific Rim – Útok na Zemi (2013).

Film režiséra Guye Ritchieho "Král Artuš: Legenda o meči" má českou premiéru 11. května 2017 Film režiséra Guye Ritchieho "Král Artuš: Legenda o meči" má českou premiéru 11. května 2017 | Vertical Entertainment / INT

Slíbil jsem však další důvody, proč jít na film do kina. Je jím i držitel nominace na Oscara Jude Law, který zase tak často záporáky nehraje, a když, užívá si to. Dále třeba přítomnost půvabné španělské herečky Astrid Bergès-Frisbey (30), kterou u nás známe z filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011). Dalším tahákem je rovněž držitel nominace na Oscara Djimon Hounsou (53) coby Bedivere a také Ir Aidan Gillen (49), ano – známý jako „Malíček“ ze seriálu Hra o trůny (2011).

Podívejte se, co Hunnam prozradil ve filmu o filmu:

Video  Film režiséra Guye Ritchieho „Král Artuš: Legenda o meči“ má českou premiéru 11. května 2017 • film o filmu  - Vertical Entertainment
Video se připravuje ...

Guy Ritchie (také režisér série Sherlock Holmes) na filmu pracoval mnohem usilovněji než na předchozích filmech. „Využil jsem veškerý svůj cit, abych příběh vyprávěl nově, přestože jde o žánr s pevně daným jazykem. To se povedlo i ve Hře o trůny. Historii odvážně proměnili ve vzrušující akční záležitost s vlastní osobností. O to jsem se snažil i já,“ uvedl Ritchie. Pro něj vytvoření tohoto světa obnášelo skloubit hudbu, fantazii, vizuální efekty a humor tak, aby to nepůsobilo chaoticky. Zhodnotit výsledek, který bude určitě stát za to, můžeme v českých kinech od 11. května 2017.

lenny ( 5. května 2017 11:15 )

Tak na to se fakt těším! Artuš ve stylu Hry o trůny, to bude tutová pecka!

Zobrazit celou diskusi