Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Recenze: Nájemníci, braňte se! Aneb knížka, která při sporech pomůže

Recenze: Nájemníci, braňte se! Aneb knížka, která při sporech pomůže.
Recenze: Nájemníci, braňte se! Aneb knížka, která při sporech pomůže.  (Autor: Grada Publishing, archiv Blesku)
Autor: Etienne Bláha - 
28. listopadu 2015
14:33

Platí za údržbu bytu nájemník, nebo majitel? Jaké jsou vaše povinnosti? A jak dohadovat výši nájemného? Těmito a jinými situacemi vás provede kniha Rádce nájemníka bytu.

Podle nového občanského zákoníku letos vyšlo již osmé vydání zahrnující veškeré změny. Určitě nejde o čtivou a jednoduchou četbu, většina knihy se skládá z nejdůležitějších zákonů, vyhlášek a vzorů smluv k různým situacím.

Co z ní dělá ale „povinnou“ položku knihoven a přibližuje ji i normálnímu smrtelníkovi, jsou vypsané příklady různých modelových situací s vysvětlením, jak v nich jednat. Stránkově ne tak početná, ale informačně vyčerpávající kniha poradí hlavně při sporech při zaplacení služeb či oprav v bytech nebo snahách o vyštípání nájemníků. Případné odkazy na zákony si pak člověk bez složitého hledání může najít právě v jedné a té samé knize. Zmíněny jsou i méně časté případy, jako je například úmrtí a následné přechody nájmu od zemřelého člověka na jiné osoby.

Jedinou nevýhodou tak zůstává především v první, rádcovské, části horší čtivost, která ale určitě není na úkor informací. Pokud bude člověk potřebovat, kniha mu jistě pomůže. A je popravdě jedno, jestli budete na straně nájemníka či pronajímatele bytu.


Milan Taraba, Lenka Veselá

Rádce nájemníka bytu, 8. zcela přepracované vydání

Grada Publishing, a.s., 2015.

256 stran

Hodnocení: 80%

Recenze: Nájemníci, braňte se! Aneb knížka, která při sporech pomůže. Recenze: Nájemníci, braňte se! Aneb knížka, která při sporech pomůže. | Grada Publishing, archiv Blesku

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi