Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Takhle vypadá mír na Ukrajině: Obrazy zkázy z letiště v Doněcku!

Autor: Veronika Kynclová - 
10. října 2014
06:10

Jestli ještě někdo nevěří, že na východě Ukrajiny zuří válka, anebo věří báchorkám o příměří, tyhle fotky ho proberou! Podívejte, jak dnes vypadá mezinárodní letiště v Doněcku!

Letiště Sergeje Prokofjeva v Doněcku fungovalo už od 30. let, ovšem kompletně přebudováno bylo po roce 2007, kdy bylo jasné, že se Doněck stane jedním z hostitelských měst fotbalového ME 2012. Vyrostly nové ranveje i skleněný terminál. Loni tu odbavili 1,1 milionu lidí (cca desetina toho, co v Praze), létaly sem spoje z Dubaje, středomořských letovisk, z Turecka, Německa a samozřejmě z Ruska.

Apokalypsa

Letos 3. června ale provoz ustal a je zjevné, že se sem letadla hned tak nevrátí. Nad tím, co z letiště zbylo, se vznáší oblaka černého dýmu, na některých místech hoří…

Letištní věž je zdemolovaná a na jejím vršku plápolá ukrajinská vlajka. To na znamení, že »letišti« pořád vládne domácí armáda. Proruští separatisté ale pokračují v ostřelování, byť je dávno jasné, že sem už žádná pomoc nepřiletí…

Hlavní budova se proměnila v hromadu železa a betonu a granáty se sypou i na obytné domy a městská tržiště...

Bojuje se dál

Tohle prý ale není válka, tak vypadá příměří na Ukrajině! To v zemi vyhlásili 5. září, jenže jen od té doby zahynulo na východě země přes 50 vojáků a 242 jich bylo zraněno! „Ztráty mezi civilisty přesáhly v Donbasu od vyhlášení klidu zbraní hranici 330,“ cituje zpráva Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Jedno je jisté – tady se válčí dál!

marais ( 10. října 2014 12:55 )

retard si sám, letiště zničili ukrajinské oddíly...

marais ( 10. října 2014 12:53 )

Ono nejsmutnější je to selhání politiků na UA! Měli možnost diplomatického jednání a konání, zde prostor pro dohodu byl, ale majdanští hoši začali střílet do lidí a pak bombardovat a východ UA ničit! Ted chystají volby, které jim stejně přislíbil i Janukovič, do EU NEJSOU SCHOPNI VSTOUPIT AŽ V R. 2020, dluhy za plynu musí zaplatit, zemřelo na 20 tis. lidí a uteklo 1 milion do Ruska a zničili hodnoty za bilion ....tak co dokázali????????

marais ( 10. října 2014 12:44 )

To letiště přece roztřílela a nikterak nešetřila ukrajinská armáda...místní vzbouřenci ho dlouho šetřili a nechtěli zničit...a takhle to dopadlo, vše je tam na prach !

jsemtady ( 10. října 2014 11:39 )

Konečně správnej názor na ty kreté.ny,co tady melou něco o fašistech!!!

tgbb ( 10. října 2014 11:19 )

kyjevská fašistická junta se k moci dostala krvavým pučem kterým svrhla demokracii, jde to neonacisty, teroristy o tom není pochyb ,ti vyvolali občanskou válku ,aby ji zastavili budou muset být pochytáni jako alkajda a souzeni, a snimi ty bestie které je sponzorovaly a podporovaly Azovův prapor nejen, že mává „neonacistickým symbolem připomínajícím svastiku jako svoji vlajkou“. Tento symbol je ve skutečnosti Wolfsangel, používaný různými divizemi SS Adolfa Hitlera během druhé světové války a rovná se to salutování samotnému Hitlerovi na potvrzení své oddanosti jeho toxické ideologii a oslavě četných nechvalně známých nacistických zvěrstev.......stop náckům a jejich propagandě

Zobrazit celou diskusi