Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Čeští reportéři padli na Ukrajině do zajetí: Kvůli diktafonu

Autor: oj - 
15. září 2014
13:07

Reportéři Českého rozhlasu Martin Dorazín a Vít Pohanka padli na Ukrajině do zajetí. Přestože měli všechny doklady v pořádku, proruským separatistům připadal podezřelý obyčejný diktafon, který měli novináři u sebe. Díky skvělým kontaktům je po sedmi hodinách propustili.

K nepříjemnému incidentu došlo v neděli, když Dorazín, který působí na Ukrajině již delší dobu, ukazoval Pohankovi Doněck.

Šli se podívat na most k letišti, kde se ještě včera bojovalo, a natočili rozhovor s doněckými ozbrojenci. "Když jsem se vraceli pěšky do centra města, zadržel nás jiný doněcký ozbrojenec. Nelíbilo se mu, že s sebou máme nahrávací zařízení. I když to byl jen standardní nahrávač MP3, tak mu to přišlo podezřelé a proto nás zadržel," popisoval Pohanka v ranním vysílání.

Přestože reportér Českého rozhlasu nechce celou situaci dramatizovat, příjemná zkušenost to jistě nebyla. "Nechovali se k nám příliš vybíravě. Vzali nám všechny věci včetně dokladů, kreditních karet, telefonů. Potom nás převezli na jiné velitelství, kde drží jiné zajatce většinou z ukrajinské armády," líčíl reportér.

Ven se prý dostali díky skvělým kontaktům Martina Dorazína. "Po sedmi hodinách, kdy nás pustili k telefonu, martin zavolal jednomu veliteli doněckých bojovníků, se kterým se znal. Ten pro nás poslal auto a nakonec se nám omlouvali, že to nechtěli udělat a všechno nám vrátili," dodal Pohanka, který už má se zajetím své zkušenosti. Letos to bylo přesně deset let, kdy ho spolu s Michalem Kubalem a Petrem Klímou zadrželi ozbrojenci v Iráku.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivoadler ( 3. října 2014 09:47 )

Čekal jsem, kdy se ozve někdo, kdo bude dělat z Rusů blbce. Mé tušení mně nezklamalo.

turan ( 15. září 2014 17:46 )

Majú šťastie!Islámisti by im urezali hlavičku"!

erikcom ( 15. září 2014 17:26 )

škoda 5 let na sibiři by jim prospělo

naser ( 15. září 2014 16:51 )

jeste ze to dobre dopadlo. byla by to obrovska ztrata pro cely narod. lol

stanislavpolacek ( 15. září 2014 16:51 )

Měly jím rozbít tlamu a nakopat do ***e, aby věděly že ve zpravodajství se nemá lhát, tak jako lžou Všichni od Čt až po Primu a to nemluvím o té reportérské sebrance!!!

Zobrazit celou diskusi