Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Zabil nám Jirku, pláčou rodiče

Autor: Helena Lacinová - 
8. září 2008
05:00

Nikdo tomu nechce věřit, že se zastřelený Jirka Šťovíček (†20) nevrátí domů! Na zábradlí před jeho pokojíčkem v ústecké vilce visí tričko a tepláky z tréninku.

Na nástěnce s maturitním vysvědčením medaile ze sportovních soutěží. Na psacím stole je vše tak, jak bylo, když odešel na poslední den brigády na čerpací stanici.

Namísto toho, aby si vydělal na notebook k výuce na vysoké škole, kam měl nastoupit, potkala Jiřího Šťovíčka smrt. 1. září přišel k pumpě obludný sériový vrah Roman Postl. Mladíka, který podle všeho před namířenou pistolí zvedl ruce nad hlavu, zastřelil. Pohřeb měl minulý pátek.

Jeho nejbližší, matka, táta, otčím, který ho vychoval od dvou let, sourozenci, nikdo nevěří, že je mrtvý. "Nedá se k tomu nic říct," rozplakal se táta Jiří Šťovíček (48), jehož byl Jirka jediný syn. Matka Ivana Rudorferová (43) s otčímem Radkem (44) ukazují jeho fotky. Na stole leží album od nejútlejšího dětství milovaného syna. Prohlíží si je pořád dokola.

"Měl takový plány! Vystudovat vysokou, zahraniční obchod. Měl rád jazyky. Život. Chtěl být samostatný. Na nic nemůžu sáhnout, protože čekám, že Jirka přijde. Že to není pravda," vzlykala matka.

Zdravotní stav sériového vraha Romana Postla se zhoršil. "Je kritický," řekl včera Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní, a.s., pod níž spadá i chomutovská nemocnice. Postl zůstává v péči chomutovské nemocnice na oddělení ARO, kde ho hlídá zásahová jednotka, která vystřídala policisty. Ti ho údajně střelili do břicha.


Vrah Postl (39) měl komplice

Čtyři lidi za tři dny zastřelil šílený střelec Roman Postl (39)! Strašnou jistotu, že byl jeho obětí i pohřešovaný podnikatel Karel Diviš (†46) z Teplicka, v neděli policie potvrdila.

"Byl obviněn ze dvou vražd a jednoho pokusu v Chomutově, z vraždy v Ústí nad Labem a nově také z vraždy podnikatele," vypočítala krajská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová. Dodala, že v souvislosti s vraždami zadržela i muže (25), který měl Postlovi pomáhat. "Jeho role se dál upřesňuje," dodala Hrubešová.

Pro rodinu Karla Diviše tak vyhasla poslední naděje, že se domů vrátí živý. V to doufala ještě v sobotu, i když vše nasvědčovalo opaku. Policisté našli mobil a navigaci z auta Diviše. Muž, který věci měl, jejich prodejce popsal jako vraha Postla. Ten se k vraždě údajně přiznal. Zda má policie tělo oběti, zatím nezveřejnila. Podle všeho byl Diviš stejně náhodnou obětí vraždícího monstra jako další nevinné oběti, které mu přišly do cesty a které bez milosti odpráskl, aby uloupil peníze.

Více o případu čtěte zde!

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání