Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Bestie z Kuřimi: Jak si 'vyrobily' Aničku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Požár, Miroslav Homola - 
20. června 2008
05:00

Hrůzy případu bestií z Kuřimi nekončí! Včera u soudu zazněly výpovědi o tom, jak 18 let vznikal nový člověk. Jak se z Barbory Škrlové postupně 'vyráběla' Anička.

Už třetí den se veřejně projednávají hrůzy případu bestií z Kuřimi. Včera se u soudu dostaly na světlo informace z protokolů o zadržení Kláry Mauerové, domovních prohlídkách či rozsudek o přidělení Barbory Škrlové do rodiny Mauerových...

A právě z těchto listin se dá poskládat 18letá historie vytváření nového člověka. 'Výroba' Aničky!

Při projednávání kauzy se stále víc ukazuje, že hlavním spojovacím článkem neuvěřitelně hrůzných událostí bylo právě vytváření jakéhosi nového člověka. Tím měla být Barbora Škrlová (34). Později vystupující jako Adam, Anne Jervinen, Anička...

Příprava její nové identity byla podle průkazných materiálů dlouhodobá a na vysoké profesionální úrovni. Scénář tohoto stvoření je jako vystřižený ze špionážního filmu.

■ 1990: Barbora skončila devítiletku, na příkaz otce (nebo možná herce Viktora Skály) opouští rodinu.

■ 1990 až 2000: je postupně vychovávána v několika rodinách. Převážně jde o členy skupiny Mravenci, ve které jsou i Turek, Josef Škrla a jeho syn Jan, Viktor Skála a další. Jde o uzavřenou komunitu.

■ 1993: vloupání do ordinace psychiatričky Schneiderové v Mnichově.

■ 2000: Barbora se objevuje v rodině Kateřiny Mauerové, která se tehdy rozešla s partnerem a velmi těžce to nesla. Kateřina ji začíná oslovovat Aničko.

■ 2003: Jan Škrla vidí naposledy svoji sestru.

■ 2003 až 2005: Pobyt Barbory neznámý. Sama později vypráví, že jej trávila jako týrané dítě v Norsku pod jménem Anne Jervinen.

■ 2003 až 2005: v tomto období jsou datované falešné či upravené zprávy, které mají potvrdit věrohodnost identity nalezence jménem Anička. Například lékařský posudek profesora Karla Gulnera, jehož ordinace sídlí v dříve vykradené kanceláři dr. Schneiderové v Mnichově. Gulner neexistuje! Další posudek je od lékaře s diplomatickou imunitou Andreje Zejnalova z Ázerbájdžánu. Zejnalov existuje, je středoškolák, ale nikdy z Baku nevycestoval, pracuje v hotelu.

■ 2005: Barbora je představena Kláře Mauerové jako týrané dítě, osvobozené ze sadisticko-pedofilních spárů norských úchylů.

■ 2006 až 2007: Barbora v rodině Kláry Mauerové. Ta jí dává přednost před syny. Zčásti vylhaný a zčásti pravdivý osud Aničky ji zcela ovlivnil.

■ 2007: Klára se až ve vazbě dovídá, kdo je vlastně Anička. Dlouho tomu nevěří.

■ květen 2008: Klára Mauerová je přesvědčená, že Bára se do špatného psychického stavu uváděla účelně.

Kdo je tajemný Doktor?

Doktor strachu, doktor hrůzy, doktor utrpení, doktor naděje. Celým příběhem prostupuje postava tajuplného Doktora, který telefonem, SMS zprávami a maily řídil nejen proces zrodu Aničky, ale především v závěru přesně instruoval při postupu mučení a vymývání mozků. Byl to on, který nekompromisně nařizoval přitvrdit při vzájemném mučení chlapců a Barbory mezi sebou, byl to on, který chtěl bezprostředně po pálení a řezání dětí znát, jak silně křičely. Byl to on, který tvrdil, že jedině po prožité hrůze se z chlapců stanou noví lidé plní lásky k mamince.

Může to být:

■ Jan Turek, jehož zarostlou tvář poznal Jakub při identifikaci fotografií, když se ho ptali na mučitele.

■ Kateřina Mauerová: "Doktor vypadal jako Katka. Jen měl jinak upravené vlasy," řekla Barbora. Kateřina v mnoha scénách vystupuje jako bezcitný tyran.

■ Josef Škrla, obecně považovaný za duchovního vůdce odštěpenců Hnutí Grálu, lidí, kteří se mezi sebou označovali hvězdičkami. Podobu hveždy měla i jizva po vyříznuté tkáni na Ondrově zadečku.

■ Neznámá osoba, neodhalený vůdce.

 

Tajemný Doktor je hotelový pracovník z Ázerbajdžánu

Trýznitel Turek: Brutálně napadl manželku

Při týrání hrál Rammstein

Otřesné výpovědi Ondry a Jakuba

Škrlová: Jsem oběť týrání a zneužívání!

Jan Turek: Žádné děti jsem nikdy netýral!

Kateřina: Moje sestra lže! K topení Ondry jsme Báru donutily!

VIDEO: Nutili chlapce ke kanibalismu...

VIDEO: Chlapci žili v klecích, nesměli mi říkat ´maminko´

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání