Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Záchrana v přímém přenosu: Policisté pomohli oživit muže, zkolaboval na náměstí

Autor: rv - 
11. dubna 2024
09:13

Lidský život pomáhali zachránit policisté Jaroslav Ledwinka a Jaroslav Jenček z Lounska. V Žatci na náměstí zkolaboval muž (45), strážci zákona ho pomáhali resuscitovat. Úspěšný boj o život muže trval dlouhých 30 minut.  

Muž se zhroutil na náměstí v centru Žatce. Na místo vyjely složky Integrovaného záchranného systému, mezi nimi i policisté z Oddělení hlídkové služby Postoloprty.

Video  Policisté pomáhali zachránit muže, který zkolaboval v Žatci na náměstí.  - PČR
Video se připravuje ...

„Po příjezdu na místo dotyčného v přímém ohrožení života uvedli do resuscitační polohy a okamžitě zahájili nepřímou masáž srdce,“ popsal policejní mluvčí Jakub Mareš. Záchranáři si tak mohli připravit potřebné vybavení, aby se pacienta podařilo stabilizovat.

„Po dlouhých zhruba 30 minutách se policistům a všem přítomným podařilo obnovit u muže základní životní funkce,“ uvedl Mareš. To už na náměstí přistál záchranářský vrtulník.

Stabilizovaného pacienta si letečtí záchranáři převzali a přepravili jej do nemocnice. „Policisté významnou měrou přispěli k záchraně toho nejcennějšího, a sice lidského života,“ dodal mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání