Na tísňovou linku se 25. března ozvalo zoufalé volání. Operátory kontaktoval řidič, který projížděl kolem smíchovského nádraží, když auto, jež jelo před ním, náhle zastavilo. Když se chvíli nic nedělo, vystoupil a šel se podívat. Už na první pohled bylo zřejmé, že s mužem za volantem onoho auta není něco v pořádku, a tak zavolal pomoc. 

„Díky okamžité reakci oznamovatele se podařilo na místo přivolat složky integrovaného záchranného systému ve velmi krátkém čase. Muž nereagoval na žádné vnější podněty a vozidlo tak nebylo možné otevřít bez užití násilí. Policisté z místního oddělení duchapřítomně zareagovali na danou situaci tím způsobem, že jeden z nich za použití teleskopického obušku rozbil zadní okénko automobilu tak, aby nedošlo ke zranění osoby uvězněné uvnitř,“ popsala záchranu policistka Kristýna Soukupová.

Na místě v tu chvíli už byli také hasiči a také řada kolemjdoucích, kteří při záchraně pomáhali. Hasiči spolu s policisty muže vytáhli ven a začali ho oživovat. „Muž byl okamžitě předán do péče záchranné služby, která na místě zahájila resuscitaci a převezla jej do fakultní nemocnice k dalšímu ošetření. Předmětné vozidlo bylo následně zajištěno místním oddělením policie Smíchov,“ dodala Soukupová s tím, že všem svědkům, kteří vůči muži nebyli lhostejní, patří velký dík. Celou záchranu zachytily kamery, podívejte se.

Video
Video se připravuje ...

Kolaps řidiče v Praze. Policie ČR

Fotogalerie
9 fotografií