Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Opilý dodávkář boural na Benešovsku: Pět zraněných, z toho tři děti

Autor: rv - 
30. března 2024
19:10

Opilý, jak zákon káže, sedl v sobotu odpoledne na Benešovsku řidič za volant dodávky. Nedaleko obce Nespeky jeho cesta skončila. A nejen jeho. Naboural auto před sebou, to náraz odmrštil do protisměru. Tam to odnesl další vůz. Záchranáři ošetřili pět zraněných, z toho tři děti.

Sednout opilý za volant je vždy obrovský hazard se zdravím svým i ostatních účastníků silničního provozu. Řidiči bílé dodávky bylo asi vše jedno. Neodradila ho ani celorepubliková dopravní akce, tedy velká pravděpodobnost, že ho policisté na silnici stopnou.

Dopadlo to mnohem hůř. Policisté přijeli k dopravní nehodě, které se aktivně účastnil. „U obce Městečko narazil do před sebou jedoucího osobního vozu. Ten se v důsledku nárazu dostal do protisměru, kde se srazil s dalším osobním vozem,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Následovaly orientační dechové zkoušky, ta u dodávkáře ukázala přes tři promile. Na místě zasahovali i záchranáři.  „Měli jsme v péči pět pacientů, z toho tři byli nezletilí. Všichni utrpěli lehká zranění, po ošetření jsme je vezli do nemocnice v Benešově,“ vypočetla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Jedním ze zraněných je i řidič dodávky. Toho teď čeká hodně nepříjemné vysvětlování, proč vůbec sedal za volant tak zřízený alkoholem. Bylo obrovským štěstím, že nehoda neměla tragický konec.

Video  Opilý řidič bez papírů nedal v Plzni přednost strážníkům.  - MP Plzeň
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 31. března 2024 17:58 )

Já jezdím ožralej celej život. Stačí být opatrnej a je to v pohodě ☝️

svetlana62 ( 31. března 2024 11:16 )

...papíry odebrat bez možnosti obnovení...a třikrát denně otčenás že nikoho nezabil 😡

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání