Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Řidiči neudrželi nervy na uzdě: Riskantní předjíždění skončilo nehodou a potyčkou

Autor: rv, rys - 
27. března 2024
14:34

Rozum zůstává stát nad tím, co předvádějí někteří řidiči na silnicích. Když pak ve vypjaté situaci neudrží nervy na uzdě, je o malér postaráno. Přesně to se stalo na Jesenicku. Chování řidičů ze dvou osobáků a jednoho náklaďáku vyústilo ve vzájemnou potyčku.

Polský kamioňák (32) se s tím nepáral. V obci Česká Ves na Jesenicku předjížděl jako o život. Řidič (46) superbu to viděl ve zpětném zrcátku a nechtěl kamion nechat předjet, aby kolos zpomalil. To se přepočítal, souprava ho prostě odstrčila z cesty.

Video  Riskantní předjíždění skončilo na Jesenicku nehodou a potyčkou tří řidičů  - PČR
Video se připravuje ...

„Řidič škodovky se nedržel při pravém okraji vozovky a vjel do jízdní dráhy předjíždějícímu náklaďáku, čímž došlo ke střetu levé zadní části superbu s pravou přední boční částí nákladního vozidla,“ popsala policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Kamioňák se ani neobtěžoval zastavit, a pokračoval směrem ke státní hranici.

Cestou se snažil předjet další osobní vůz, teď značky Volkswagen Arteon. „Jeho řidič (57) mu bránil v předjíždění tím způsobem, že nejprve přidával plyn, přejížděl do protisměru a následně soupravu vybržďoval,“ uvedla mluvčí.

Potyčka na křižovatce

Zakrátko měli řidiči možnost si situaci vyříkat. V klidu to ale neproběhlo. „Všechna tři vozidla zastavila na světelné křižovatce v Mikulovicích, kde chování řidičů vyústilo ve vzájemnou potyčku,“ doplnila Skoupilová.

Polský kamioňák musel zaplatit kauci 25 tisíc a věc byla předána správnímu orgánu. Předběžná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Ani jeden z řidičů nenadýchal. Případem se policisté i nadále zabývají.

MADONNA ( 27. března 2024 23:50 )

Poláci jezdí jako prasata, to se ví !!!

Michelin ( 27. března 2024 17:10 )

Perte se a žerte se ... 😨 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání